Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal presser Semb

BERLIN/OSLO (Dagbladet): - Dersom jeg tvinges til å si nei til lørdagens seriefinale med Hertha for å sitte på benken under EM-kvalifiseringen mot Georgia, blir jeg både forbannet og fortvilet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hertha-kaptein og landslagets Kjetil Rekdal (30) sier til Dagbladet at han føler seg under et voldsomt press foran helgas kollisjon mellom Georgia-landskampen og Herthas Bundesliga-avslutning mot Hamburger SV på Berlins Olympiastadion.

Dette vil han understreke overfor landslagssjef Nils Johan Semb når han i dag kommer til Oslo for å slutte seg til landslagstroppen.

Også Hertha-trener Jürgen Röber har etter det Dagbladet erfarer henvendt seg til landslagssjefen.

Selv om han ikke sier det med rene ord, ligger det i kortene at Rekdal vil stille Semb overfor valget: Enten får jeg spille i EM-kvalifiseringen eller så lar du meg reise tilbake til Berlin.

Drar tilbake

- Dersom jeg ikke spiller fra avspark i landskampen, kommer jeg tilbake til HSV-kampen, sier Kjetil i et intervju med avisa Berliner Kurier i går.

- For meg handler det om å få spille fotball i helga. Selvfølgelig vil jeg helst spille for landslaget, men jeg er klar over at min plass ikke er sikker, sier Kjetil til Dagbladet.

Men landslagssjefen kan ikke love Rekdal friplass eller reisepass. Hertha-proffen får vite første-elleveren sammen med resten av nasjonen lørdag ettermiddag.

- Jeg er klar over problemet. Men vi kan ikke la alle som ikke får plass fra start, reise hjem. Vi trenger folk på benken også. Så i utgangspunktet må Kjetil være på Ullevaal selv om han ikke kommer med på laget. Men jeg vil ikke være kategorisk. Jeg må vurdere hvert enkelt tilfelle når vi starter treningene, sier Semb til Dagbladet.

Dersom Semb holder ham i Norge, men ikke slipper ham utpå i landskampen, regner Rekdal med bråk med Hertha.

Nøkternt regner han med at nettopp dette kan skje.

Ifølge Berliner Kurier ble Hertha-treneren pottesur over at Kjetil ble hentet til Norge for å spille 70 minutter mot Jamaica - rett før Herthas avgjørende mot Freiburg.

Festgalla

For Hertha skal kampen mot HSV bli den store festgallaen for et fullsatt Olympiastadion der 76 000 tilskuere vil hylle sine helter etter en eventyrlig sesong som har ført laget til Mesterliga-kvalifisering.

- Kampen er avgjørende for om vi beholder tredjeplassen eller blir nummer fire i Bundesligaen. Seier eller tap vil bestemme hvilken kvalifiseringspulje vi havner i og kan få store økonomiske konsekvenser for klubben, sier Rekdal.

  • Kjetil Rekdal er ikke den eneste som opplever kamp-kollisjon. Vidar Riseth må droppe lørdagens skotske cupfinale mellom Celtic og Rangers, mens Tore Pedersens Eintracht Frankfurt spiller avgjørende nedrykkskamp mot Kaiserslautern samme dag.
  • Uefa har godkjent søndagen som landskampdag, men det har ikke Tyskland og Skottland tatt hensyn til, sier Nils Johan Semb.
VIL SPILLE: Kjetil Rekdal vil spille fotball til helga.