Rekdal rasende på forbundet

NFF har bestemt at Vålerenga må spille seriekamp to dager før UEFA-cupkampen mot Steaua Bucuresti. Kjetil Rekdal er forbannet.

- Hallo, det er Oslo galehus, svarer Kjetil Rekdal når Dagbladet ringer.

VIF-treneren hadde en tøff dag i går. Og valgte sjølironien og sarkasmen for å svare på Fotballforbundets kontroversielle flytting av den utsatte Tippeliga-kampen VIF-Molde.

En avgjørelse som fører til at klubben må spille seriekamp bare to dager før UEFA-cupmøtet mot Steau Bucuresti.


Én mm ikke nok
 -|Vi får forberedt oss veldig godt. Det er veldig optimalt å forsvare Norges ære i Europa to dager etter en seriekamp, sier Rekdal - før han fyrer løs på alvor:

-Vi er fullstendig neglisjert av forbundet. Jeg vet ikke hvor lenge vi har kommet med forslag på hvordan dette kunne løses - og så kommer de opp med dette. De har bare brukt en millimeter med energi for å prøve å finne en løsning. -Men oppførselen til den ene eller andre er det ikke noe å gjøre noe med, tordner Vålerenga-treneren i retning NFF.

- Beste stall
Molde-kampen skulle egentlig vært spilt 3. august, men ble flyttet på grunn av Vålerengas e-cupkamp mot Haka. Dermed står klubbens fire landslagsspillere foran fem kamper på 12 dager.

- |Jeg har ikke noe svar å gi på hvordan vi skal forberede oss. Og om hvem som skal spille. Vi har ikke noe større stall enn andre. Vi har 21 mann - og med skader så er vi nede i 17-18, understreker Rekdal.

Eks-landslagsspiller Roar Strand har spilt 100 europacup-kamper for Rosenborg. Nå ønsker han Vålerenga velkommen etter på fotballens tøffeste skole.


Lite trening
- Sånn har vi holdt på i ni år. Jeg har jo vært med på dette sjøl. Selvfølgelig er det ikke optimalt. Og slike perioder var også en av grunnene til at jeg trakk meg fra landslaget, sier Strand til Dagbladet.

Rosenborg-kapteinen har ingen fasit på hvordan Vålerenga skal «overleve» hardkjøret. _|Det blir lite trening. Det er en jobb - og det går for en kort periode. - Og jeg tror Vålerenga greier dette helt fint. De har den beste stallen i Norge for tida, mener Strand.


Ler av Reka
Proffsyklist Mads Kaggestad har ikke særlig sympati for Vålerengas harde kampprogram. Credit Agricole-rytteren, som er vant med timevis på sykkelen i ritt som kan vare i uker, latterliggjør fotballspillerne på syklingensverden.com.

«Leser i avisene at Vålerenga går et hardt program i møte med hele 4 kamper på 9 dager!! I Aftenposten beskrives dette som et «blodslit». Vannvittig hardt må det være. I tillegg er kun to av kampene hjemmekamper slik at de må reise helt til Fredrikstad for å spille den ene kampen!! Det blir jo en knallhard og lang reise opp i det hele, skriver en syrlig Kaggestad.

SINNA: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er vekselsvis sint, oppgitt og sarkastisk etter NFFs beslutning om å legge Vålerengas kamp mot Molde til bare to dager før UEFA-cupkampen.