Rekdal raser mot utvisningen: - Det er fullstendig feil

Varsler klage.

ULLEVÅL STADION (Dagbladet): Sarpsborg 08 kom tilbake to ganger mot Vålerenga i ettermiddag, og sikret seg ett poeng etter Tom Erik Breives utlikning helt på tampen.

Likevel var det Vidar Örn Kjartansson som stjal oppmerksomheten da han ble utvist like før full tid etter en seanse med Steffen Ernemann.

- Det er feil Islendingen er nedslått da han møter pressen etter kampen tross sin 19. scoring for sesongen. Han forklarer hvordan han selv opplevde situasjonen som ledet til en tidlig tur i dusjen.

- Jeg har vært i en sånn situasjon mange ganger, og det er ikke rødt kort. Da hadde det blitt to-tre utvisninger i hver eneste kamp. Jeg dyttet ham, og det var selvsagt unødvendig av meg, men du kan ikke gi rødt kort for det, sier Kjartansson til Dagbladet.

- Feilaktig avgjørelse?

- Så absolutt. Jeg så reprisen på tv etterpå også. Det er feil.

Skal ankes Kjetil Rekdal var heller ikke veldig imponert over dommer Tom Harald Hagens avgjørelse i sluttminuttene.

- Hagen tror at Vidar sparker ham, men det gjør han ikke. Det er maks gult kort til begge to. Det bør bli gjort om. Det er feilaktig rødt kort og da skal ikke spilleren straffes for det, sier Rekdal til Dagbladet.

- Kommer dere til å klage inn det røde kortet?

- Definitivt. Det er fullstendig feil.

- Ikke i tvil Tom Harald Hagen sier til Dagbladet at han står for det røde kortet.

- Det jeg er at holder spillern bak seg. Som jeg ser det kommer det et kne, og ballen er ikke i nørhete. Etter mitt skjønn er det et rødt kort, sier dommeren.

- Jeg var ikke i tvil.

- Men du har ikke sett situasjonen i reprise?

- Nei vi skal hjem og se den nå, sier Hagen.