Rekdal raser over Riise-hets

Mobbet på det groveste av Aafk-fansen.

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Kjetil Rekdal var blid fordi Aalesund vant 3-0 og får en ny sjanse til å overleve i Tippeligaen. Men også sint fordi Lillestrøm-spiller og ålesunder Bjørn Helge Riise (25) ble hetset på det groveste av hjemmefansen.

- Jeg hørte ord jeg ikke likte. Dette hører ikke hjemme på en fotballstadion, sier Rekdal til Dagbladet.

Publikums vrede startet etter at halvtimen var gått på Color Line Stadion i går. Riise gikk hardt inn i en duell med Jonathan Parr. Han pådro seg frispark og pipekonsert, og det kunne virke som om han lo etter episoden. Hver gang Riise fikk ballen resten av kampen, var det massiv piping.

- Det er greit. Og det skal du tåle, understreker Rekdal.

- Men det deler av publikum sang - og som også var myntet på moren hans - vil jeg ikke ha noe av. Det er totalt unødvendig. Jeg kommer til å ta dette videre, erklærer Aalesund-treneren.

- Publikum skal få lov til å være fanatisk. Men når det blir usaklig og nedsettende - da reagerer jeg!

Kjetil Rekdal vil i dag sende en beklagelse på vegne av klubben.

Kalt «sønn av en hore»

- UNØDVENDIG: Aalesund-publikummet markerte seg positivt før kampen i går, men hetsen som rammet Bjørn Helge Riise utover i kampen skaper reaksjoner. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX
- UNØDVENDIG: Aalesund-publikummet markerte seg positivt før kampen i går, men hetsen som rammet Bjørn Helge Riise utover i kampen skaper reaksjoner. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX Vis mer

Bjørn Helge Riise har tidligere spilt for Aalesund. Etter kampen stormet han ut av Color Line Stadion, uten å ville utdype møtet med hjembyen:

- All ære til Aalesund som vant. Jeg hørte pipingen, men det må du bare forvente i fotball, var alt han ville si.

Berit Riise snakket imidlertid med TV2 Sporten sent i går kveld, og hun raser mot Aalesund-fansen.

- Dette er utrolig sårende. Det er veldig spesielt å se en kamp 60 mil unna der sønnen din blir hetset som og kalt sønn av en hore. Det er en personhets som er langt forbi det som kan aksepteres. Dette var nok ikke bare fra Stormen, men slik jeg er blitt fortalt, kom dette også fra langsidene, og da må en spørre seg hvordan dette er mulig, sier Riise.

- Vi tar dette opp med Lillestrøm mandag og forventer at Fotballforbundet går inn, slik de hadde gjort om det hadde vært rasistiske tilrop.

Opprører hele familien

Bjørn Helge Riise spilte i Aalesund mellom 2000 og 2003, mens storebror John Arne spilte der i 1997-1998.

Berit Riise kan ikke forstå hvorfor familien hetses i Aalesund.

Rekdal raser over Riise-hets

- Jeg tror ikke noen skjønner hvordan det sårer og opprører ham og hele familien vår, sier hun.

Daglig leder i Aafk Henrik Hoff varslet overfor TV 2 Sporten i går at han vil ta saken opp med supporterklubben.

- Det er trist at sånne tilrop kommer på en fotballbane. Det er leit både for Bjørn Helge og for familien. Jeg beklager på det sterkeste til Bjørn Helge og familien, sier Hoff.

- Denne saken vil jeg ta opp med Stormen i dag. Vi får håpe det var en engangsforeteelse. Vi har ikke vært borti en sånn sak med publikum før. Vi har jobbet mye for å skape en barnevennlig atmosfære på Color Line, men dette var en stor nedtur for oss. Vi misliker dette sterkt, sier Hoff.

BLE MOBBET: Bjørn Helge Riise fikk et lite hyggelig gjensyn med Aalesund.
LIKTE DET IKKE: Kjetil Rekdal slakter deler av Aafk-fansens oppførsel i går kveld.