Rekdal refser egen klubbledelse etter å ha slått Tromsø borte

- De hører uansett ikke etter, sier AaFK-treneren.

||| TROMSØ (Dagbladet): Tromsø — Aalesund 0-1.

Matchvinner Demar Phillips påførte Tromsø årets første hjemmetap i år, og sendte Aalesund rett tilbake i medaljekampen.

Det feiret AaFK-trener Kjetil Rekdal ved å sende en ny salve kritikk mot sin egen klubbledelse.

- Hvis ledelsen ønsker at Aalesund skal fortsette å være på øvre halvdel av tabellen, så har de mulighet til det nå ved å forsterke stallen, sier Rekdal ifølge NTB.  — Er dette et krav fra deg?
— Jeg gidder ikke å komme med krav lenger. De hører uansett ikke etter, sier Rekdal.

Sjansesløseri Før kampen mente Kjetil Rekdal det ville være en sensasjon om de skulle slå tabelltoer Tromsø i kveldens Tippeliga-kamp. Med Demar Phillips? scoring et snaut kvarter før pause ble sensasjonen et faktum.

Mest av alt på grunn av Tromsøs utrolige sjansesløseri i sluttminuttene.

- Vi er litt heldige på slutten, innrømmer Rekdal.

- Men samtidig som vi har litt marginer i vår favør, så leverer vi en solid bortekamp. Det er en liten sensasjon, sier Rekdal.

Tromsø hadde ballen mest og skapte de fleste sjansene, men klarte aldri å bryte ned et solid Aalesund-forsvar. Og de få gangene Rekdals forsvarsmur sviktet, klarte ikke Tromsø-spillerne å utnytte muligheten.

- Vi har nok sjanser til å avgjøre matchen, mener en skuffet Tromsø-trener Per Mathias Høgmo.

- OK scoring Riktig nok var det Aalesund som startet best på Alfheim. Herrera fikk den første store sjansen da han kom seg fri inne i Tromsøs sekstenmeter, men ble hindret av en god inngripen fra Tromsø-keeper Sahlman.

Det tok tid for hjemmefavoritt Tromsø kom i gang. Remi Johansen hadde en god avslutning avverget av Aalesund-keeper Lindegard, mens Kara hadde to gode muligheter som led samme skjebne som sin midtbanekollega.

Men da Tromsø så ut til å feste et grep over kampen, kom Aalesunds ledermål. Arneng slo en lang ball over hjemmelagets forsvarsfirer, som fant en umarkert Demar Phillips. Aleine med Marcus Sahlman gjorde Phillips ingen feil og sendte Aalesund i føringen. - En OK scoring, ifølge Phillips.

- Det var et svært gunstig tidspunkt målet kom på, utdyper trener Rekdal.

Kjempemiss Tromsø prøvde å svare umiddelbart. Nok en gang var det Kara som fikk en god mulighet, men igjen ble senegaleserens avslutning blokkert av et solid Aalesund-forsvar.

Til hjemmelagets fortvilelse, kunne Kjetil Rekdal og Aalesund gå til pause med ledelsen.

Tromsø-trener Per Mathias Høgmo hadde tydeligvis gitt sine spillere klar beskjed om å gå offensivt til verks i åpningen av andre omgang. George Mourad burde sørget for utligning da han fikk stå umarkert på bakerste stolpe. Utrolig nok gikk headingen utenfor Lindegards høyre stolpe.

- Jeg fikk ikke til en skikkelig heading. Det er selvfølgelig en sjanse jeg skal score på, mener Mourad, som ikke har scoret siden bortekampen mot Molde i slutten av april.

Tromsø-presset åpnet naturlig nok for gode kontringsmuligheter for gjestene. Igjen var det Demar Phillips som fikk stå helt alene på en Aalesund-overgang. Denne gangen fikk riktig nok Sahlman i Tromsø-målet avverget.

- En av mine største sjanser I sluttsekundene fikk Tromsø sine beste muligheter i omgangen. Først stod plutselig Tom Høgli helt aleine inne i Aalesund-boksen.

Merkelig nok klarte ikke landslagsbacken å presse skuddet under tverliggeren. Like etter var det Tommy Knarvik som burde gitt hjemmelaget utligningsmålet da han stod helt umarkert på bakerste stolpe. - Det var vel en av største sjansene jeg har hatt, fortviler Tom Høgli, som enda venter på sitt første Tippeliga-mål.

Høgli er småbekymret over to tap på rad, men mener Tromsø vil slå tilbake.

- Det er en dårlig og rotete kamp av oss. Men selv med to tap på rad så er vi fortsatt på andre plass. Det er ingen krise, forsikrer landslagsspilleren.

Matchvinner Demar Phillips var selvfølgelig fornøyd med gevinsten. Nå mener han Aalesund må regnes med i toppen.

- Vi har slitt en del i det siste, så det var veldig deilig for laget. Vi vil komme blant de to-tre beste, lover jamaicaneren med et fortid i Stoke City.