Rekdal refses

VIF-trener Kjetil Rekdal vil ikke dele sine erfaringer med Trenerforeningen. Nå får han refs av kollega Vidar Davidsen.

I et åpent brev på hjemmesiden til

http://www.fotball.no/t2.asp skriver Davidsen, formann i Topptrenerkomiteen, at «Den holdningen Rekdal står for er noe vi forlot for lenge siden. Her er vi opptatt av begreper som å dele, være lojale og stå sammen også i en forening.»

Det var i et intervju i

VG

at Rekdal sa han synes det er useriøst å dele informasjon om motstandere med andre trenere.

- Jeg vil aldri ringe andre trenere for å få ut informasjon om lag vi skal spille mot. Akkurat som jeg ikke vil fortelle noe hvis noen ringer meg, sa Rekdal til VG.

I det åpne brevet virker Davidsen overrasket over utspillet. «Det pussige er jo at Rekdal selv sier at han bruker mye av det han har lært som proff i Belgia og Tyskland i sin trenerpraksis».

Videre skriver Topptrenerkomiteens formann:

«For 15-20 år siden begynte norske trenere å utveksle informasjon seg imellom om treningsmetodikk, kampanalyse og lignende. For 5-10 år siden begynte vi å utveksle informasjon med andre toppidrettsmiljøer i Norge med tanke på kompetansetilførsel på tvers av klubb- og idrettsgrener.

Erkjennelsen var at i et lite land med begrensede ressurser økonomisk og menneskelig så må vi ta vare på og utvikle den kompetansen vi har og gjøre den tilgjengelig slik at alle kan utvikle seg videre.Det har vært en suksess.»

Davidsen skriver likevel at han skjønner noe av tanken bak Rekdals utspill.

«At Rekdal vil være annerledes og stå for egne meninger har jeg full forståelse for. Det er det nemlig mange andre som er opptatt av i norsk fotball allerede, forskjellen er vel bare den at de andre er aktive i trenermiljøet og bidrar til at fellesskapet samlet utvikler kompetansen videre.»

TRENERFORMANN: Topptrenerkomiteens formann og tidligere Vålerenga-trener Vidar Davidsen refser Kjetil Rekdal.