Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal ringte TV 2-ekspert og ba ham kutte ut klassisk sitat

- Nok er nok, sier AaFK-treneren.

LEI AV «COACHING I VERDENSKLASSE»: Det var etter cupfinaleseieren over Molde i 2009 at Kjetil Rekdal ytret de berømte ordene om coaching i verdensklasse. Han sier det er den eneste gangen i trenerkarrieren han har framhevet seg selv, og er lei av sitatet til stadighet trekkes fram og gir et inntrykk av ham som høy på pæra og blærete. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
LEI AV «COACHING I VERDENSKLASSE»: Det var etter cupfinaleseieren over Molde i 2009 at Kjetil Rekdal ytret de berømte ordene om coaching i verdensklasse. Han sier det er den eneste gangen i trenerkarrieren han har framhevet seg selv, og er lei av sitatet til stadighet trekkes fram og gir et inntrykk av ham som høy på pæra og blærete. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Ja, hallo? Det er mentalsykehuset.

Slik svarte Kjetil Rekdal da Dagbladet i går ringte for å be om noen kommentarer til lørdagens intervju i Sunnmørsposten, der AaFK-treneren har sett seg lei på at media lager krigstyper av alt han sier.

- Hver gang jeg slåss for rettferdighet, så blir jeg dårlig taper og en surgris. Og kritiserer jeg, blir det slakting og blodrøde tekster hver gang jeg tar opp noe, sa Rekdal.

Måtte kvele et gjesp
Samtidig er han lei av å bli minnet på det udødelige «coaching i verdensklasse»-sitatet, som han uttalte i gledesrus etter å ha slått Molde i cupfinalen i 2009, til tross for at AaFK spilte med én mann mindre i 70 minutter.

Rekdal føler det skaper et inntrykk av at han er en skrytepave og selvdigger - til tross for at han bare kan huske én gang i løpet av åtte år som trener hvor han har framhevet seg selv.

- Hver gang Aalesund har tapt og jeg svarer på spørsmål om vi er urettferdig behandlet, blir det tatt opp at vi er store i kjeften og alt det der, sier han til Sunnmørsposten.

Under torsdagens FotballXtra og Fotballkveld på TV 2 ble Rekdals påstand om at «tvilsavgjørelser har gått i RBKs favør de siste 20 årene» og «RBK er favorittklubben til NFF» et tema i studio. 

Etter pauseintervjuet med AaFK-treneren sa ekspert Bengt Eriksen at han måtte kvele et gjesp av Rekdals bortforklaringer når laget hans ligger under.

- Det er coaching i verdensklasse og taktikkeri av en annen verden når de leder og vinner, men når de ligger under er det alltid noe utenforliggende som har ødelagt for dem. Det er jeg litt forsynt med, sa Eriksen.

I sendingen seinere på kvelden var det programleder Jan Henrik Børslid som konstaterte at «det hele tiden snakkes om coaching i verdensklasse når han vinner, og så skytes det fra hoften om det blir tap».

Eriksen fulgte opp:

- Det er det eneste jeg synes er komisk. Jeg påpekte det i fjor, og er sikker på at Rekdal fortsatt ikke er enig. Men det er komisk at han kommer med en sånn 20-årshistorie med NFF og at Spøkelseskladden hviler over stadion hver gang de taper. Hver gang de vinner nevnes det ikke med et eneste ord. Jeg synes det er helt latterlig. For å si det som juristen: De har formodningen mot seg, at sånt aldri skjer når de vinner.

- Det kommer igjen, igjen og igjen
Dagen etter sending ringte en oppgitt Rekdal til Eriksen, for nå er det han som er forsynt av gjenbruken av «coaching i verdensklasse».

- Det greier seg, når det hele tida skapes et inntrykk av at jeg skryter av meg selv etter hver eneste kamp vi har vunnet. Jeg har gjort det én gang, på pur faenskap. Det året vi vant cupfinalen fikk vi så mye piss av alle, så jeg syntes det var morsomt å skyte litt tilbake, sier Rekdal til Dagbladet.

- Hva sa du til Eriksen?

- Jeg sa at jeg synes det er nok, det kommer igjen, igjen og igjen. De trenger ikke gjøre det til en gjenganger. Det var én kommentar som er blitt til en sannhet. Men jeg kjenner Bengt, og har ingen problemer med ham.

Bengt Eriksen har forståelse for at Rekdal har nådd et metningspunkt.

- Jeg skjønner at han er lei coaching i verdensklasse-merkelappen. Jeg sa det faktisk for første gang på torsdag. Problemet til Kjetil er at veldig mange har brukt det, det kommer fra alle kanter. Det var en spesiell uttalelse, og jeg skjønner at han er litt lei. Men det var ikke veldig mye vi var uenige om, sier han til Dagbladet.

For mye dommerprat
I likhet med Rekdal mener Eriksen at Rosenborg aldri skulle hatt straffe etter at Jonathan Tollås Nation fikk ballen i hånda, og at handsregelen praktiseres altfor ulikt.

- Det er noe riv, ruskende galt når tilleggsmomentene i handsregelen vektlegges mer enn hovedregelen. Hovedregelen har vært, og er fortsatt, at det må være en bevisst handling å ta ballen med hånda. Det har man glemt litt, og i stedet begynt å se på tilleggsmomenter om armen er i en unaturlig stilling. Det er flott at Kjetil slåss for rettferdighet, men jeg tror ikke han får ønsket sitt oppfylt.

- Du sa at man blir forsynt av Rekdal etter et tap. Kan du utdype det?

- Det kommer aldri en kommentar om dommerens gjøren og laden når trenere vinner. Men også i fjor var Kjetil stadig ute og påpekte noe om dommeren, før han til slutt la til at det ikke var derfor de tapte. Da skjønner jeg ikke hvorfor han bruker et halvminutt på han som dømmer. Det blir ulogisk, komisk og snålt.

- Og dette snakket dere også om på fredag?

- Det har vi snakket om før. Telefonsamtalen var hyggelig, jeg har full respekt for Rekdal og vi kjenner hverandre. Men jeg kan ikke la være å kommentere ting jeg synes er tøysete likevel. Og det gjelder ikke bare Kjetil.

- Han mener han framstilles som en dårlig taper og surpomp når han kjemper for rettferdighet?

- Jeg er ganske sikker på at det er en god del flere journalister som løper etter Rekdal for å få stoff, for der smeller det gjerne litt. Det er flere som ønsker å blåse det opp, men Rekdal må også kikke seg i speilet og spørre seg: Kan det ha noe med min væremåte å gjøre? For hvis det også bare gjelder alle andre blir det litt vanskelig. Men han har nok rett i at 19 av 20 journalister heller velger saftige gloser fra Rekdal enn sindige gloser fra Høgmo.

- Det er supert at Kjetil er så ærlig, men jeg tror han må skille mellom det at han er ærlig og det at han kommer med sannheten hver gang. Der plundrer han noen ganger, mener Eriksen.

Ramlet nesten ut av sofaen
Rekdal sier han er møkk lei fokuset på egen person, og av å se titler om seg selv der han «raser» eller «slakter».

- Uansett hvor uskyldig eller svakt det er blir det til at jeg slakter. Etter Rosenborg-kampen var det én som spurte hvorfor jeg byttet ut Jonathan Parr. Jeg svarte at jeg ikke var fornøyd med ham, og ikke har vært det på lenge. Jeg kunne byttet ut noen andre, men denne gangen ble det ham. Den setningen ble til at jeg slakter en spiller.

- Jeg trodde du sjelden brydde deg om titler i avisene?

- Du blir jo tvunget til det, man blir gjort oppmerksom på det. Da jeg kom hjem etter kampen på torsdag og så hva det sto om Parr, ramlet jeg omtrent ut av sofaen, sier Rekdal.

Nå varsler at han at det blir mye snakk om «vær, vind og hvor mye luft det var i ballen» etter kampene.

- Og du kommer til å greie å holde deg?

- Dere får følge med og se, sier han.

BLE OPPRINGT: TV 2-ekspert Bengt Eriksen fikk en telefon fra Kjetil Rekdal etter kommentarene på FotballXtra. Skjermdump: TV 2
BLE OPPRINGT: TV 2-ekspert Bengt Eriksen fikk en telefon fra Kjetil Rekdal etter kommentarene på FotballXtra. Skjermdump: TV 2 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media