Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien:

Rekdal rister på hodet av Deila-utspill: - Helt ubegripelig. Han har fått alt han har pekt på

Forstår ikke ekskollegaens uttalelser.

UENIGE: Kjetil Rekdal og Ronny Deila satt sammen på benken i fjor høst, da Vålerenga til tider gjorde det godt. Nå går det ikke like bra, og Rekdal ytrer meningene sine på Eurosport. Deilas uttalelser etter kampen i går, er han sterkt uenig i.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UENIGE: Kjetil Rekdal og Ronny Deila satt sammen på benken i fjor høst, da Vålerenga til tider gjorde det godt. Nå går det ikke like bra, og Rekdal ytrer meningene sine på Eurosport. Deilas uttalelser etter kampen i går, er han sterkt uenig i. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ronny Deila hadde en tøff kveld på jobben i Molde i går, og måtte se laget sitt bli nedsablet 0-4 i den fjerde serierunden.

Deila må konstatere at laget er nest sist i Eliteserien med tre poeng. Etterpå sa Vålerenga-treneren til VG at han er «kommet til en bånnklubb».

Det får eks-kollega Kjetil Rekdal til å reagere.

- Det er helt ubegripelig, sier Rekdal til Dagbladet.

- Jeg er enig i at VIF ikke er en toppklubb, og man kan kanskje snakke om et snitt midt på tabellen de siste årene. Men de siste fire årene har man også konstant måttet kutte kostnader, skrapet vekk og kuttet folk. Etter at Ronny kom inn har man investert i støtteapparatet, spillerstall, han har fått alt han har pekt på. Det blir for billig, men han ønsker å få fokuset bort. Jeg reagerte på det, sier Eurosport-eksperten om det han leste i avisa i dag.

Kjempet med ryggen mot veggen

Kjetil Rekdal lurte også på lufta i går på hvordan Vålerenga har endt opp med å ikke styrke den bakre rekka før denne sesongen, og stilte spørsmål ved spillerne som er blitt hentet den siste uka.

Han mener Vålerenga har hatt gode perioder i flere av de siste sesongene, men at nedskjæringer og tynn stall har gitt utslag.

- Tar du høstsesongen 2016, så spilte vi en haug med gode kamper, og rundspilte flere lag. Ronny hang jo rundt oss da også, det var en bra høstsesong, en sterk høst. Nå har de i prinsippet forsterket, og har hatt muligheten til å hente inn ganske mye spillere. Han sier de ikke skal kjøpe seg til topps, men å kjøpe er jo akkurat det de har gjort. Nå har de over 30 spillere i stallen, og økonomi til å investere, sier Rekdal til Dagbladet.

- Deila nevner at det «kulturmessig er ting som har gått galt over tid», hva tror du han mener med det?

- Det har jeg ikke peiling på. Det er et godt spørsmål. Vi som har vært der de siste fire årene har kjempet med ryggen mot veggen. Han har kommet inn med lovnader om storsatsning, bygd ut støtteapparatet, spillerstallen, nye folk i administrasjonen. Å si da at han har kommet til en bånnklubb, når han har fått mest ressurser av alle til å satse ...

Skjønner Deila merker presset

Kjetil Rekdal sier han ikke oppfatter Deilas uttalelser som kritikk mot ham selv, og mener de to har et godt forhold fortsatt.

- Jeg skjønner at han merker presset. Det har vært en bra vinter, de har hatt sterkere stall og sterkere stab. Men de fire kampene de har spilt har vært middels og svakere enn middels, sier Rekdal.

- Jeg vet alt om hvor tøft det er, å svare til forventningene i Vålerenga. Men nå viser det seg at det kanskje ikke er så lett som folk vil ha det til. Jeg ble brutalt idiotforklart som trener til tider, men nå er det storsatsing og de er dårligere enn de var. Det blør for meg også, dette. Men jeg er glad det ikke er jeg som sitter med det akkurat nå, sier han til Dagbladet.

HERJET: Molde gjorde hakkemat av Ronny Deilas Vålerenga. Video: Fotball Media Vis mer Vis mer