Rekdal så Aafk tape fra tribunen

- Media skal ikke få knekke meg.

SENKET REKA: Adriano Munoz skåret det første målet da Tromsø fullt fortjent tok tre poeng hjemme mot Aalesund i kveld.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
SENKET REKA: Adriano Munoz skåret det første målet da Tromsø fullt fortjent tok tre poeng hjemme mot Aalesund i kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no) Tromsø — Aalesund 3-1 (1-1)

Det meste har handlet om Aafk-trener Kjetil Rekdals alkis-kommentar og krangel med Eirik Bakke de siste dagene.

- Media ødela Nils Johan Semb, men de skal ikke få ta knekken på meg. Saken er satt ut av alle proporsjoner. Man får tre-fire linjer hvis man dreper naboen, men jeg får tre-fire sider daglig etter et utbrudd i kampens hete, sier Rekdal til NTB.

Før kampen understreket at spillerne i hvert fall har fått ro til å fokusere på fotballen.

De så derimot ikke ut til å ha brukt sommerfreden på Sunnmøre optimalt. Etter en jevn første time, ble det etter hvert klasseforskjell og Tromsø vant fullt fortjent mot et tamt Aalesund-lag.

Kjetil Rekdal så Aalesund tape fra tribunen.

- Jeg har bedre oversikt der. Jeg har beklaget det jeg sa til Eirik Bakke og nå ønsker jeg at vi skal prøve å bli ferdige med det, sier Kjetil Rekdal til TV2 etter kampen i kveld.

God Strand
Anført av en meget sprek Lars Iver Strand var det Tromsø som tok kommandoen i kveldssola.

Regissert av Strand spilte hjemmelaget seg til flere halvsjanser og midtveis i omgangen leverte han igjen fra seg ballen på beste vis.

VIF-floppen skar inn fra høyre og la presist inn foran mål. På første stolpe møtte Adriano Munoz og flikket ballen enkelt bort i det lengste hjørnet forbi Aafk-keeper Anders Lindegaard.

Tromsø førte kampen spillemessig, men heller ikke oransjetrøyene var ufarlige de gangene de sendte frem flere en Kopteff og Aarøy.

På overtid i første omgang fikk Kari Stephenson endelig uttelling etter stolpeskudd og et annullert mål.

Demar Phillips fyrte av fra 18 meter, men skuddet ble blokkert av Tore Reginiussen. Stephenson plukket opp ballen og bredsidet enkelt ballen opp i lengste hjørnet til Aalesund-utlikning.

Reka på tribunen
- Kjetil (Rekdal, journ.anm) sitter på tribunen i dag for å ha oversikt og tenke litt klarere, sa Aalesund-assistent Geir Hansentil i pausen.

ENDELIG TROMSØ-JUBEL:
Adriano Munoz blir gratulert av Duglas Sequeira under eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Aalesund på Alfheim Stadion Tromsø søndag kveld. Til høyre, Åge Yndestad.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
ENDELIG TROMSØ-JUBEL: Adriano Munoz blir gratulert av Duglas Sequeira under eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Aalesund på Alfheim Stadion Tromsø søndag kveld. Til høyre, Åge Yndestad. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer

Det spørs om «I» ikke skulle tatt turen ned på banen litt før.

For etter jevne åpningsminutter av andre omgang, ble det etter hvert mer og mer klart at det var Tromsø som hadde mest krutt å komme med i jakten på tre poeng.

Med 20 minutter igjen klarte ikke Per Mathias Høgmo vente lenger og sendte Sigurd Rushfeldt inn på banen.

Det gikk to minutter før Tromsø-målet kom.

Klasseforskjell mot slutten
Yttergård Jensen stakk igjennom Moldskred ute til høyre, men den hurtige spissen fikk skuddforsøket blokkert. Tromsø-lynet kom seg derimot raskt opp og fikk kontroll på ballen og fra skrått hold kunne han banke inn sitt sjuende mål for sesongen.

- Godt å være tilbake. Det har vært ille å sitte og se på gutta de kampene jeg har vært ute. Etter at jeg kom inn spilte vi kanonbra, men jeg er usikker om det er min inntreden som gjorde at vi hevet oss, sier Rushfeldt ifølge NTB etter kampen.

Etter dette hadde Tromsø full kontroll mot et tamt Aalesund-lag.  Ni minutter før slutt satte Aalesund-back Enar Jääger ballen i eget nett og den endelige spikeren i kista.

Tromsø-back Tom Høgli forserte glimrende og slo hardt inn foran mål. Jääger forsøkte klarere, men satte ballen i korthjørne bak sin egen keeper Anders Lindegaard.

- I dag får vi betalt for solid arbeid. Vi skaper mye fremover og er veldig solide utover i kampen, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til TV2 rett etter kampslutt.

Tromsø klatrer dermed opp forbi Aalesund på tabellen. Begge lagene står med 18 poeng etter 16 kamper.

- Vi er mer enn godkjent i 70 minutter, men slipper inn to unødvendige mål. Vi var nok sliten etter å ha spilt kamp på torsdag også, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal.