NY HELT: Elías Már Ómarsson ble ny helt for Vålerenga da de slo Odd 2-1 på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
NY HELT: Elías Már Ómarsson ble ny helt for Vålerenga da de slo Odd 2-1 på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Rekdal sa han ville score mange VIF-mål - nå gjør han det

Kjetil Rekdal kan være brutal i sine valg og gambler med det meste. Men bruken av Elias Már Ómarsson er ingen sjanse å ta.

Odd-Vålerenga 1-2 (0-1)

SKIEN (Dagbladet): Tapet for Bodø/Gimt gjorde Kjetil Rekdal rasende. En midtuke-tur til London og klubbeier Tor Olav Trøim, der han fikk løfter om penger til forsterkninger, gjorde VIF-treneren en smule roligere. Og derfor var det mer trist enn krise da Daniel Fredheim Holm, åreste beste VIF-spiller så langt, ble skadet torsdag.

Kjetil Rekdal hadde nemlig en følelse av at det var Elias Már Ómarssons tur til å skinne.

FØR SESONGEN FORTALTE Rekdal meg at Ómarsson ville score mange VIF-mål gitt tid, tilpasning og trygghet. 10 mål på seks 2. divisjonskamper har vist at ferdighetene er der. Og da han rappet Vålerengas 1-0 mål foran Ghayas Zahid viste han også at han ikke har tenkt å stå i kø og vente.

- Det var Ghayas eller meg, sier Vålerengas nye yndling fra Island.

- Og så tok jeg ballen først.

• Les også: Justin Bieber-«look-alike» skal bli ny Vålerenga-hit

SEIERSMÅLET ORDNET HAN helt alene uten noen som helst form for hjelp bortsett fra den lille åpningen han fikk av Odd-keeper Sondre Rossbach. Først satt han Håvard Storbæk på rompa fordi han både våget og evnet å utfordre en mot en. Så vant han kampen for Vålerenga gjennom å feie ballen i det lille hullet han oppdaget inne ved stolpen. Og når Vålerenga møter Sandefjord kommende lørdag har han ikke spilt og scoret to 2. divisjonsmål som han gjorde sist mandag.

Så brutal er ikke Rekdal.

JUBLENDE REKE: Kjetil Rekdal jublet etter VIF-scoring mot Odd. Foto: Anders Hoven, Digitalsport
JUBLENDE REKE: Kjetil Rekdal jublet etter VIF-scoring mot Odd. Foto: Anders Hoven, Digitalsport Vis mer

VÅLERENGA HAR TATT 18 bortepoeng og er ubeseiret utenfor Ullevaal Stadion. Hjemme tar de tapt fire kamper og bare vunnet ni poeng. Og har det vært uflaks på toppen av udyktighet hjemme, har det vært flyt og vennskap med marginene borte.

Fordi viljen til å vinne synes å være større enn frykten for å tape utenfor Ullevaal.

FØRSTEOMGANGEN I SKIEN var bortelagets fordi et enspora Odd lot Vålerenga rusle seg til kontroll. Etter pause, helt til VIF skjønte de kunne vinne på en kontring eller tre, var Odd dominante og kunne fort vært foran. For det er ikke lett å stå i mot et hjemmelag som Odd hvis store styrke er dødballer og innlegg på innlegg fra kant.

Da må du ha en voksen keeper.

Og Vålerenga har leid en fra 2. divisjonslaget Kongsvinger (Otto Fredrikson, 33).

VÅLERENGAS LAGOPPSTILLING MOT Odd forteller meg at sommervinduet kan bety VIF-slutt for Ruben Kristiansen og Sivert Heltne Nilsen (på tribunen etter fadesen(e) mot Bodø/Glimt). Rekdals ord til VIF-spillerne i garderoben etter Skien-triumfen, der han takket for poengene og sa at laget og reservebenken er hans spillere, kan tolkes som at Kristiansen og Heltne Nilsen ikke (lenger) er det. For Vålerenga har ifølge Rekdal  gitt bort nok nå - de burde egentlig vært i gullkampen - og hver eneste gang det har skjedd har Ruben Kristiansen og Sivert Heltne Nilsen (sammen med Simon Larsen og Niklas Gunnarsson) vært to av de som har gitt bort mest.

Valgene før Odd-kampen, og ordene etterpå, tyder på at Rekdal har valgt.