Rekdal sa nei til Liverpool-legende på billigsalg. Skapte hoderisting i VIF

Brukte vetoretten.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I januar dumpet det inn en spesiell e-post til Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes. Spørsmålet var om Oslo-klubben kunne tenke seg å kjøpe den tidligere Liverpool-spilleren Milan Baros (33).

Prisen var heller ikke avskrekkende - 100 000 euro - eller rundt 880 000 kroner.

For Sandnes - som er Liverpool-supporter - framsto det som et fristende tilbud. Vålerenga manglet en spiss etter salget av Vidar Ørn Kjartansson til kinesisk fotball.

Klubbens ledere gikk for en avstemning: Skal vi kjøpe eller ikke? Resultat: Fem var for, mens én var imot. Sistnevnte var trener Kjetil Rekdal, som hadde vetorett.

- Trist, syntes Sandnes.

- Riktig for klubbens økonomi og politiske linje, mente Rekdal.

Humor Hendelsen har ført til mye intern humor - men også hoderisting - i Vålerenga de siste ukene. De to Vålerenga-toppene røpet historien på dagens kickoff i de to øverste divisjonene på Ullevaal stadion.

Milan Baros spiller i dag i den tsjekkiske klubben Banik Ostrava.

- Det stemmer at Stig-Ove fikk en mail der vi ble tilbudt Baros. Vi hadde akkurat solgt Vidar, forteller Rekdal.

- Deshorn Brown var vårt soleklare førstevalg, og vi hadde ikke økonomi til å hente spillere i vilden sky. Vi hadde nettopp signert Daniel Braaten. Hadde vi kjøpt Baros, så hadde ikke Braaten vært med - hvis vi skal sette det på spissen. 100 000 euro er mye penger for Vålerenga.

- Men jeg hadde fem-seks personer rundt meg som var helt i fistel. Det er Liverpool-folk, og de vant avstemningen. Men hvis dette skulle blitt et seriøst tema, måtte vi gjort en grundigere jobb. Vi fikk Brown, det er det viktigste.

Ingen smågutt Milan Baros spilte i Liverpool fra 2002 til 2005. Etterpå var han to år i Aston Villa, før turen gikk til blant annet Galatasaray i Tyrkia.

Med andre ord: Ingen smågutt. Han har nærmere hundre landskamper for Tsjekkia.

Rekdal sier:

- Teoretisk kunne han bidratt til å sette fyr på klubben. Men det er også en risiko. Vi ønsker å bygge et topplag. Da er det viktig å hente noen som kan være her i noen år.

- Vi har lært leksa vår, og tar oss god tid når vi skal vurdere spillere. Vi vet at spillerstallen for 2016 består av mange åpninger. Hadde Vålerenga vært en klubb med solid økonomi, kan det være at vi hadde vært gale nok til å hoppe på dette.

- Men i den situasjonen vi er i nå, måtte vi ha en spiss som kan være her i noen år.

Overkommelig månedslønn Daglig leder Stig-Ove Sandnes sier:

- Han skulle ha en veldig overkommelig månedslønn. Vi hadde en seriøs diskusjon, men vi har også hatt mye artig med dette.

- Vi var fem Liverpool-supportere som var for. Kjetil, som er Leeds-supporter, var imot. Liverpool-supporterne mente dette var en spiller som kunne trekke publikum til Ullevaal. Kjetil var ikke enig.

- Selvfølgelig ble vi veldig skuffet. Vi syntes ikke noe om at han stoppet overgangen. Men til syvende og sist er det hovedtreneren som må få velge spillerne, påpeker Sandnes.

Og smiler - tross alt.

STJERNE:  Milan Baros spilte i Liverpool fra 2002 til 2005. FOTO: NTB SCANPIX
STJERNE: Milan Baros spilte i Liverpool fra 2002 til 2005. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer