Rekdal sang mobbevise om sin feite, tyske trener i dusjen

Men da sjefen kunne norsk ble det ganske pinlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dette avsløres i Kjetil Rekdals selvbiografi, «Mitt liv som I», som legges ut for salg denne uka. Boka er skrevet av kulturjournalist og musikkredaktør i Klassekampen Olav Østrem.

- Riktig tidspunkt
Biografien tar for seg Rekdals karriere, både som spiller og trener, og avsluttes med å røpe 43-åringens store ambisjon:
- Jeg har veldig lyst til å bli Norges neste landslagssjef.

Dagbladet møter AaFK-treneren på Hotel Bristol i Oslo. På cv-en har han 83 landskamper, og har tidligere hatt flere tilbud om å lage bok.
- Det passa nå. Det var nok stoff å komme med, og riktig tidspunkt i livet til å skrive en sånn bok. Det var avgjørende, forteller «Reka».

- Feit som en gris
Selvbiografien inneholder også en hel rekke morsomme og så langt ukjente historier.

En av dem fra Rekdals tid i den tyske Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach. Dette var på slutten av 80-tallet og i klubben var også Gøran Sørloth. De to norske spillerne var frustrerte på trener Wolf Werner, og en dag de alle tre sto i dusjen, klarte ikke Rekdal dy seg og begynte å synge:

- Han er så tjukk og stygg han fyren. Tra la la. Han er så feit, han ser ut som en gris. Tra la la.

Sørloth gjorde sitt for å kvele latteren som pressa på, mens treneren sto mellom dem uten å forstå hva som ble sunget. I hvert fall trodde Rekdal det, helt til han kom på at trener Werner faktisk forsto norsk.
- Han (Wolf Werner, journ.anm.) var i Norge ett par år under krigen. Det visste jeg jo, men det var ikke i tankene mine at han kunne norsk. Jeg burde lest det litt bedre, sier Rekdal og ler.

Se Kjetil Rekdal fortelle historien om dusjseansen i videoen øverst i saken!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer