Rekdal satt på benken

BERLIN (Dagbladet): Hertha Berlin- Barcelona 1- 1: Med bøyd hode ruslet Kjetil Rekdal (31) i garderoben på Olympiastadion - skuffet over at han ikke ble funnet god nok til å spille da lagkameratene overraskende greide 1- 1 mot storfavoritten Barcelona i Champions League.

- Jeg gleder meg over lagets innsats, særlig Hertha-forsvarerne. Men selvfølgelig er jeg skuffet på egne vegne. Trener Jürgen Röber sa at han ikke var fornøyd med mine siste kamper og at han mot de raske spanjolene valgte en rekke med fire forsvarere på linje i stedet for den vanlige formasjonen med meg som libero sa Rekdal til Dagbladet etter kampen.

- Jeg kan ikke annet enn å akseptere trenerens disposisjoner og forsøke å kjempe meg tilbake til en fast plass på laget. Jeg akter ikke å bli sittende på benken over vinteren. Da får jeg heller finne meg en annen arbeidsgiver, fortsetter han - og understreker at det er sagt i spøk.

Kjetil Rekdal legger til at det ikke er noe i spekulasjoner i Berlin-aviser om at han lukter på tilbud fra et par andre klubber.

- Nei, nå skal jeg vinne tilbake plassen og kapteinbindet på Hertha, understreker han.

Scoringene fra Barcelonas Luis Enrique (29) og Herthas Kai Michalke (23), henholdsvis i første omgangs 10. og 34. minutt, var høydepunktene i en kamp som de nærmere 70000 tilskuerne knapt så noen ting av. Så tett lå tåka over Olympiastadion i Berlin.

- Det er en hån mot både spillere, ledere og publikum å la en kamp gå under slike forhold. Den burde vært utsatt, sa den nederlandske Barcelona-treneren Luis van Gaal etter kampen.

Han var rasende på den russiske dommeren Nikolaj Lefnikov, både fordi han ikke utsatte kampen og fordi han angivelig snøt storfavorittene for to straffepark. Stort mer hadde han ikke fått med seg.

Hertha-trener Röber smilte derimot fornøyd. Etter nederlagene i Bundesliga var oppgjøret mot Barcelona et stort skritt framover.