BARE NESTEN: Det endte med tap for Kjetil Rekdal da han var tilbake hos gamleklubben. Foto: NTB/Scanpix
BARE NESTEN: Det endte med tap for Kjetil Rekdal da han var tilbake hos gamleklubben. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Vålerenga - Start 3-2

Rekdal sendt hjem fra Valle med tap etter dramatisk avslutning

Det ble høydramatisk på tampen da Ronny Deila trakk det lengste strået mot tidligere kollega Kjetil Rekdal.

  • Vålerenga - Start 3-2

Søndag kveld vendte tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal tilbake til Valle for å møte sin tidligere trenerkompanjong, Ronny Deila. De to jobbet sammen høsten 2016, før Rekdal forlot VIF til fordel for en ekspertjobb i Eurosport.

Siden romsdalingen overtok Start i sommer, har han snudd skuta på Sørlandet og klatret på tabellen. Vålerenga kom fra to strake tap, og det var derfor knyttet ekstra stor spenning til møtet mellom de to på Intility Arena.

Og det ble dramatisk. Det var Start som kom best i gang i førsteomgang. Flere ganger kombinerte sørlendingene seg til sjanser, og presset hjemmelaget de første 20 minuttene. Nærmest var gjestene ved 18-årige Tobias Christensen, men Adam Larsen Kwarasey hadde god kontroll på avslutninga fra 15 meter.

Den gode åpninga til tross, så var det hjemmelaget som tok ledelsen.

Selvmål mot gamleklubben

Da 26 minutter var spilt, fikk formspilleren Bård Finne ballen av Samuel Adekugbe på midten, vendte opp, og fant Sam Johnsen på hjørnet av 16 meteren. Spissen vendte inn i banen, før han sendte av gårde avslutninga.

Start-keeper Jonas Deumeland var på ballen, men fikk ikke stoppet den tilstrekkelig. Tidligere Vålerenga-stopper Simon Larsen forsøkte å klarere unna på strek, men var uheldig og satte ballen inn i eget nett. Vålerenga hadde god kontroll etter scoringa, og lagene gikk i garderoben på stillinga 1-0.

- Det var mye bra. Vi hadde mye ball, og styrte det meste av spillet. Vi er ikke overrasket over at de kom ut offensivt fra start. Kjetil kan komme i alle mulige former, så det må man bare være forberedt på, sa Daniel Fredheim Holm til Eurosport i pausen.

Rekdal selv var ikke enig i at Vålerenga hadde hatt det meste av spillet, og likte det han hadde sett av sine gutter før hvilen.

- Vi har gjort en god førsteomgang, og hadde god kontroll på Vålerenga. Vi har hatt maks uflaks, en som sklir og en som setter den i eget nett i det han prøver å redde den på strek. Vi må være litt skarpere når vi får mulighetene våre, men ellers er jeg fornøyd med omgangen, sa Rekdal til samme kanal.

Sløste – så kom scoringa

Det Rekdal ville bygge fra førsteomgang så imidlertid ikke ut til å fungere da kampen var i gang igjen. I løpet av andreomgangs første ti minutter fikk Vålerenga flere ganger store rom å boltre seg i, men evnet ikke å sette sjansene sine. Dette var før Chidera Ejuke fikk sendt av gårde et ordentlig skremmeskudd da 56 minutter var spilt.

Ejuke satte fart, slo tunnel på en Start-forsvarer, før han befant seg alene med keeper Deumeland. Sisteskansen vartet opp med en strålende redning, men minuttet etter brast det. Bård Finne slo inn i feltet fra venstresiden, og traff pannebrasken til målscorer Sam Johnson.

Han fikk det dermed enkelt med å sette sitt andre for dagen fra kort hold.

Med 20 minutter igjen på klokka, var Start nære å redusere da Adeleke Akinyemi fikk hodet på en dødball. Headinga var god, men snek seg like på utsiden av Larsen Kwaraseys høyre stolpe.

- Alt går inn

Mot slutten så Vålerenga ut til å ha grei kontroll, men plutselig tok det fyr i oppgjøret. Ballen falt ned hos Mathias Bringaker inne i feltet da 88 minutter va spilt, og spissen var iskald alene med keeper og satte inn reduseringa fra kort hold.

Bare minuttet etter satte kampens store spiller, Bård Finne, inn 3-1. Bergenseren fikk god tid til å sikte før han banket ballen ned i Deumelands lengste hjørne på hel volley.

Da trodde man definitivt at kampen var over, men tidligere Odd-spiller Herolind Shala skulle sette nervene hos hjemmepublikumet i helspenn igjen. Nærmest på egenhånd kjempet han inn nok ei redusering, og det sto 3-2 på tavla med to minutter igjen.

- Alt går inn her nå, smalt det far Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

Keeper Deumeland ble med opp på en siste corner i jakten på utligning, men Vålerenga evnet å holde unna.

Dermed ble alle de tre poengene igjen på Valle, og Vålerenga holder seg på 6. plass i Eliteserien.