Rekdal skyldte på feig dommer

ÅLESUND (Dagbladet): Aalesund - Vålerenga 2-2. Vålerenga spilte vekk to poeng i Ålesund. - Man må kunne slå bedre pasninger selv om banen er dårlig, sa Kjetil Rekdal som gjorde dommeren medskyldig i VIFs første poengtap.

- Dommeren (Ole Karnberg) var feig som ikke dømte to straffespark til oss. Særlig på den klare handsen av en AaFK-spiller i straffefeltet i 2. omgang, sa Rekdal før han tilføyde:

- Jeg vil jo ikke kritisere dommeren. Det har ikke vist seg å være særlig smart.

Den tidligere Vålerenga-helten Erling Ytterland (34) er fortsatt kjapp med sine tynne bein.

- Helt feil av VIF å forsøke å finspille på en så vanskelig bane. Vi legger opp spillet etter baneforholdene. Det bør VIF også gjøre, sa Ytterland som ikke var imponert over serielederen i 1. divisjon.

VIF heldige

- Det eneste som er blitt mer systematisk i Vålerenga siden jeg spilte der i 89/90-sesongene, er Klanen.

De prøvde å psyke meg ut, men det var jo bare dommeren som greide det med å gi meg to ufortjente gule kort, sa «Yttis».

Vålerenga kan prise seg lykkelig over uavgjort ved pause. Hårfine marginer skilte hjemmelaget fra en tomålsledelse ved halvtid.

- AaFK ble som ventet en tøff motstander. Vi må bare bli litt smartere i valgene våre. Slike kamper må vi vente mange av framover, mente Kjetil Rekdal.

Til tross for misbrukte sjanser jublet hjemmelaget over poengdelingen. Trener Nordmark tok ikke helt av:

Uaktuell

- Vi har fortsatt for dårlig uttelling. Det er mye guts, moral og talent i dette laget. Vi jublet for lenge over 2- 1-ledelsen og fikk en i fleisen rett etterpå, sa Nordmark som fortsatt avfeier alle rykter om at hans blir den neste Bodø/Glimt-treneren.

- Jeg har treårskontrakt med AaFK og er uaktuell som Glimt-trener. Vi ser store muligheter med dette Aalesunds-laget, sier Nordmark.

Han sikter blant annet til USA-importen Paulo dos Santos som var kampens store spiller så lenge hjemmelaget hadde kontroll. Og AaFK er det eneste laget som har en rik onkel i USA. Investor Reidar Tryggestad pøser inn millioner i AaFK. I tillegg drypper det fortsatt inn millioner i klubbkassa etter salget av John Arne Rise til Monaco.