Rekdal slakter eget lag

- Jeg er kjempeskuffa.

• VIF - AaFK 1-2 (1-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Kjetil Rekdal var langt nede etter Vålerengas 1-2-tap hjemme mot Aalesund. VIF-sjefen forklarer nedturen med at flere av spillerne ikke er villige til å ofre nok for laget.

- Det koster å vinne og hvis du ikke er villig til å legge hodet på blokka, går det ikke. Jeg er kjempeskuffa over prestasjonen vår - fra start til slutt, sier Rekdal til Dagbladet.

Må ta grep
I kveld ledet Vålerenga 1-0 til pause etter scoring av Niklas Gunnarsson, men etter sidebytte snudde Aalesund kampen. På bortelagets første mål fikk Akeem Latifu helt upressa prikke pannebrasken til lagkamerat Leke James med et innlegg fra høyrekanten. Det får Rekdal til å se rødt.

- Vi dekker ikke innlegg på 1-1 og vi dukker i muren på 1-2. Da vinner du ikke fotballkamper. Det er for mange her som svinger noe helt vanvittig i prestasjonene sine, mener Rekdal.

- Det er sånn fotballens lover er: Hvis du ikke gir 100 prosent, vinner du ikke. Vi hadde en kjempesjanse til å distansere lagene bak oss på tabellen, men den klarer vi ikke å utnytte.

- Hvilke grep gjør du før Lillestrøm-kampen på søndag?

- Det får vi tenke på. Om vi kommer ut like passive til Åråsen, blir vi høvla over. Og det kommer til å bli en enda mer fysisk kamp enn denne, advarer Rekdal.

Unner Fredriksen seieren I dag ble Aalesund ledet av Trond Fredriksen. I 2009 var Rekdal hans trener i nettopp Aalesund. Under en kamp mot Start ble Fredriksen hengt ut og gjort til synder av Rekdal. At Fredriksen fikk sin revansje på Ullevaal i kveld bryr imidlertid ikke VIF-sjefen seg om.

- Det spiller ingen rolle. Det er ikke vits å lage noe stort nummer ut av det. Tap er tap. Uansett. Det er kjekt for Trond. Han er en flott fyr. Jeg har ikke noe problem med å unne han seieren. Vi får heller se på oss selv, sier Rekdal.

Han får samtidig skryt i retur av Fredriksen, som ble forfremmet fra assistent til midlertidig hovedtrener da Harald Aabrekk fikk sparken for to dager siden.

- Jeg og Kjetil har et godt forhold. Han har lært meg mye fotball og er en av grunnene til at jeg står her i dag som trener, sier en stolt og glad Fredriksen til Dagbladet etter lagets første seier denne sesongen.

Glissent Ullevaal Samtidig deler VIF-kaptein Christian Grindheim skuffelsen til Rekdal over lagets svake prestasjon.

- Det er egentlig en jevn kamp, med to svake lag. Så er det Aalesund som trekker det lengste strået. Vi hadde en dårlig dag på jobb, men jeg håper det var et arbeidsuhell, sier Grindheim til Dagbladet.

- Det er synd at vi taper på Ullevaal, men hver gang vi vinner så kommer det jo mindre tilskuere gangen etter. Det har bare gått en vei: Det var 15 000 her den første kampen, så var det 8000 og nå var det litt over 7000. Det er trist.

- Burde det kommet flere å støttet dere?

- Vi vet hvordan Oslo-folk er. De drar på hytta si når det er langhelg. Det er bare sånn det er. Dessverre har vi ikke fått opp den interessen i byen som det bør være. Vi får bare levere på banen, så kommer det forhåpentligvis flere folk.

-UNNER TROND SEIEREN: Kjetil Rekdal og AaFK-trener Trond Fredriksen har et godt forhold, til tross for epiosoden i 2009. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
-UNNER TROND SEIEREN: Kjetil Rekdal og AaFK-trener Trond Fredriksen har et godt forhold, til tross for epiosoden i 2009. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer