Rekdal slakter NFFs trenerjakt

- Går veldig langt tilbake i tid med Drillo.

||| (Dagbladet.no): NFFs valg av Egil «Drillo» Olsen som midlertidlig landslagssjef er populært blant mange sulteforede norske fotballfans. 

Men Kjetil Rekdal heller kaldt vann i årene på dem som tror alt vil bli bedre med trenerlegenden tilbake i sjefsstolen.

- Jeg synes det er merkelig at de ikke klarer å komme opp med annen løsning, og det har ingenting med Egil å gjøre. Han er en fantastisk trener og person. Men jeg er veldig i tvil om dette vil gi noen effekt. Jeg synes det er å gå veldig langt tilbake i tid å ansette Drillo som landslagssjef, og er usikker på om dette var det riktige valget, sier Rekdal til Dagbladet.no.

- Media påvirket NFF

Han er mildt sagt lite imponert over hvordan NFF har forberedt seg på Åge Hareides avgang som landslagssjef, og enda mindre imponert over hvordan de har opptrådt de siste par månedene.

Han går langt i å antyde at fotballforbundet først begynte å vurdere Drillo etter at han ble lansert i media.

- Hele prosessen lukter rart, og jeg har mine meninger om hvordan den har gått. Jeg har inntrykk av at forbundet først tenkte på Drillo da navnet hans begynte å versere i media. Sånn sett snudde de kappen etter vinden.

- Mener du det vitner om svake ledere i NFF?

- Det er merkelig at en som sitter på oppsigelse (toppfotballsjef Per-Mathias Høgmo, journ.anm.) skal reise rundt og ansette landslagstrener. Og de andre som er der har ikke peiling på noe som helst når det gjelder fotball.

- Sikter du da til fotballpresident Kåfjord og generalsekretær Espelund?

- Ja, bekrefter Rekdal.

- Egoene er mye større i dag

Han er selv blitt kontaktet av NFF, men vil ikke fortelle hvilke råd han ga dem. Rekdal mener uansett situasjonen er en helt annen i dag er en helt annen enn tilfellet var under storhetstida på 90-tallet.

- Husk at Egil hadde en gjeng for 15 år siden som var veldig lojale. Egoet til fotballspillere er noe helt annet i dag. Dessuten er Egil mye eldre, og det er lenge siden han var trener, i hvert fall med suksess, sier han.

Han trekker også fram uttalelsene til Brede Hangeland etter 0-1-tapet mot Ukraina i november, der landslagskapteinen på det sterkeste avviste at løsningen på problemene var å hente fram igjen Drillo-fotballen.

- Det er et sterkt signal sånn sett. Landslaget får spille den fotballen de vil, men dette skaper splid i norsk fotball. Fotball-Norge er delt i to, for og imot. Noen vil spille en helt annen type fotball, sier Rekdal.

Nå mistenker han at Drillo kommer til å bli sittende som landslagssjef i langt mer enn bare én kamp eller tre.

- En eller to kamper kan hvem som helst klare. Men jeg regner med at Drillo kommer til å bli sittende i to og et halvt år til Ståle
(Solbakken) blir ledig fra jobben i FC København. Og jeg tror det er en intern kamp i forbundet om hvilken fotball landslaget skal spille, sier han.

- Det er ikke sikkert det har vært en enkel prosess, vi får se når de står fram på pressekonferansen og gliser, og fortyeller hva de har gjort. Jeg tror de er sjeleglade for å få på plass noe før fristen den 15. januar. 

- Mange er enig med meg

Selv om Rekdal i intervjuet med Dagbladet.no gang på gang understreker at han har stor respekt for Drillo både som menneske og fotballfaglig, er han kritisk til at Drillo er såpass avvisende til ideer som bryter med hans egen oppfatning av hvordan fotball skal spilles.

- Drillo er veldig mot en annen fotball enn den han står for, og som går imot hans filosofi. Han har mange gode argumenter, men det finnes faktisk andre måter å spille fotball på, sier Rekdal.

Han minner om at resultatene for landslaget ikke akkurat ble bedre etter at Hareide forsøkte å tilnærme seg spillestilen fra 90-tallet.

- Åge prøvde å ta oss et steg videre. Og om det ikke gikk så bra til slutt, så skapte det i hvert fall en del. Skal vi komme oss videre må vi tørre å drite oss ut. Vi kan ikke bare si «nei, vi gjør som før».

- Mener du at denne ansettelsen bærer preg av nostalgi?

- Det kan fort bli det, men jeg kan fort ta feil også. Jeg vet at det er mange som mener det samme som meg. Egil har gjort en kjempejobb for Norge, men det blir feil å gå så langt tilbake i tid, sier Rekdal til Dagbladet.no.