Rekdal slo tunnel på Effenberg

Vålerengas spillende trener Kjetil Rekdal og Bayern Münchens lagkaptein Stefan Effenberg (begge 32) var i krig med hverandre den første tida i Borussia Mönchengladbach, men endte opp som romkamerater.

- Da jeg kom til Borussia i 1988, var det med ubegrenset selvtillit. På treningene slo jeg ikke bare tunneler, men lo av det i tillegg. Å slå tunnel på Effenberg var ikke det lureste jeg gjorde, sier Rekdal til Dagbladet.

- Fiender

Da han kom til klubben, var talentfulle Effenberg både fast på laget og publikumsyndling.

- Det første treneren sa om meg til spillergruppa, var at Borussia hadde kjøpt en ny storspiller som både kunne ta opp kampen med Effenberg og bli den nye publikumshelten. Uttalelsene gjorde at Effenberg og jeg var fiender fra første øyeblikk. Han så på meg som en voldsom trussel, sier Kjetil Rekdal.

Treningsleiren i Spania i januar 1989 gjorde at isfronten mellom de to spillerne endte i rein krig.

- I en takling fikk Effenberg en albue av meg over munnen. Duellen resulterte i at Effenberg ikke greide å åpne munnen og spise på ei uke. Under resten av treningsleiren taklet han meg hele tida i knehøyde.

Passe arrogant

Så ille ble situasjonen at Borussia-ledelsen måtte be Effenberg dempe seg.

- Siden ble forholdet mellom oss bedre. På slutten av tida mi i klubben var vi både gode kollegaer og romkamerater. Jeg lærte mye i Borussia, også av Stefan Effenberg. Han er passe arrogant på fotballbanen, hvor han i likhet med meg skal vinne for enhver pris. Utafor fotballbanen er Effenberg snill som et lam, sier Kjetil Rekdal.