Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start - Strømsgodset:

Rekdal snytt for drømmestart

Godset og Marcus Pedersen sørget for 1-1.

START-DEBUT: Start-benken med trener Kjetil Rekdal mot Strømsgodset på Sør Arena.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
START-DEBUT: Start-benken med trener Kjetil Rekdal mot Strømsgodset på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
  • Start - Godset 1-1 (1-0)

Start og Strømsgodset fikk med seg ett poeng hver etter 1-1 på Sør Arena. Espen Børufsen ga Start ledelsen, men Marcus Pedersen utliknet i 2. omgang.

- Vi gjør en god kamp, spiller god fotball og løper for hverandre. Vi slipper inn noe som ikke er et vanlig mål. Vi hadde muligheter til å vinne kampen. Det er godt humør i spillergruppa, sier Marcus Pedersen til Eurosport.

Pedersen står med ti mål denne sesongen etter dagens fulltreffer - og kom med et lite sleivspark i retning motstanderen.

- De (Start-spillerne) legger seg hele tida. Det er mye syting og klaging, sier Pedersen.

Start-kaptein Espen Børufsen forteller:

- Ett poeng må vi være greit fornøyd med. Vi ser bedre ut enn tidligere, sier Børufsen.

Det var to klubber med nye trener som møttes i Kristiansand i kveld. Start har fått på plass Kjetil Rekdal, og i Strømsgodset har Bjørn Petter Ingebretsen erstattet Tor Ole Skullerud.

Begge lagene har også fått en tung start på sesongen - og er plassert nede på nedre halvdel.

Spesielt Godset har hatt en tung vår og drammenserne var spådd å kjempe om medaljer før sesongen. Etter en rekke svake resultater - og med Usain Bolt på treningsleir i ei uke - valgte Tor Ole Skullerud noe overraskende å trekke seg tidligere denne uka. Det gir plass til Ingebretsen som midlertidig sjef.

Også i Start har det stormet med en dårlig høst. Nå er Kjetil Rekdal tilbake i et comeback på trenerbenken. Rekdal har de siste åra trent Vålerenga (2013-16) og Aalesund (08-12). Start-jobben er hans første på nesten to år.

På banen i kveld var den en relativt jevnspilt 1. omgang, der vertene var mest effektive.

Frekt mål

Godset yppet seg i starten på Sørlandet, men Start tok ledelsen etter 18 minutter.

Kaptein Espen Børufsen sto langt ute på venstresida, og plutselig overrasket han alle med å smelle ballen med det nærmeste hjørnet og i mål. Keeper Espen Bugge Pettersen var ikke riktig plassert og dermed var hjemmelaget i ledelsen 1-0 etter et vakkert og frekt mål, som Bugge Pettersen må ta på sin kappe.

Godset hadde flere sjanser til å utlikne utover i omgangen, men til pause var stillingen 1-0.

- Vi er heldige som leder, sa Start-trener Rekdal i pausa.

SCORET: Marcus Pedersen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SCORET: Marcus Pedersen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Heit Pedersen

Strømsgodset brukte bare seks minutter av andre omgang på å utligne. Tokmac Nguen slo en perfekt ball til Marcus Pedersen som satte inn 1-1. Da var det spilt i nesten 52 minutter - og dette var spissens 10. seriemål for sesongen, mest av alle i Eliteserien.

Begge lagene hadde store sjanser i 2. omgang, men uten å være effektive nok til å sette et vinnermål.

Fire minutter før slutt fikk Godsets Tokmac Nguen sitt andre gule kort for kvelden etter en sein takling rett ved innbytterbenkene. Det ga Start et lite håp om tre poeng, men uten at sørlendingene klarte å mobilisere.

Uavgjort betyr at Start fortsatt er nest sist - nummer 15 - i Eliteserien med åtte poeng. Strømsgodset er heller ikke langt fra bunnstriden med 13 poeng. Det betyr 12. plass.

- Vi spiller en god kamp og gutta responderer bra. Vi må være fornøyd med framgang og gutta viser at de vil. Vi ser ut som et fotballag, sier «BP» Ingebretsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media