Rekdal spår ny norsk Europa-fiasko

Tror ikke noen kommer til gruppespill.

FOR SMÅ FOR EUROPA: På 90-tallet banket de AC Milan og Real Madrid. I fjor ble Jonas Svensson og Rosenborg snytt for en plass i Europa League av ukjente Larnaca fra Kypros. Foto: Petros Karadjias/AP/NTB scanpix
FOR SMÅ FOR EUROPA: På 90-tallet banket de AC Milan og Real Madrid. I fjor ble Jonas Svensson og Rosenborg snytt for en plass i Europa League av ukjente Larnaca fra Kypros. Foto: Petros Karadjias/AP/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kveld har Molde besøk av Ventspils i 2. kvalikrunde til Champions League. Da Rosenborg møtte latvierne i 2003, ble laget omtalt som «Ventepils» av seierssikre trøndere — og resultatet ble da også 10-1 over to kamper.

Kjetil Rekdal tror at en norsk seriemester også i 2012 vil slå ut Ventspils uten altfor store problemer. Men så mye lenger tror ikke Aalesund-treneren Molde kommer. Og Rekdal er heller ikke optimistisk på de andre norske lagenes vegne. Det vil si hans eget Aalesund, samt Rosenborg og Tromsø. Stabæk er som kjent ute allerede.

- Jeg tror ikke noen norske lag kommer til gruppespill i europacupene i år heller. Jeg håper, selvfølgelig, men jeg tror det ikke, sier han til Dagbladet.

Høye mål Fotballforbundets målsetting, vedtatt på fotballtinget i mars, er at 1-2 norske lag skal komme til gruppespill — hver sesong. Det skal gjøre at Norge klatrer fra 26. plassen på europarankingen på klubblag. Innen 2015 skal Norge være oppe på 20.-plass. På sikt skal Norge inn blant de 12 beste.

Men hvis Rekdals dystre spådom slår til, kommer Norge i stedet til å falle ytterligere. Rankingen er nemlig basert på europacupresultatene de fem siste sesongene. Og sesongen som nå strykes for Norge, er sesongen der Rosenborg for siste gang var i gruppespill i Champions League — og til overmål slo Valencia to ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer