Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Rekdal sparket i Aalesund

Etter styremøte mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kjetil Rekdal fikk mandag sparken som trener i Aalesunds Fotballklubb. Det bestemte klubbens styre mandag.

Rekdal har vært trener i klubben siden 2008, og ført klubben til to cupmesterskap i den perioden. Samtidig har han til stadighet vært i åpne konflikter med klubbens ledelse.

Dagbladet var i kontakt med Rekdal like før klokka 21.30.

- Vi får meldinger om at du er sparket i Aalesund?

- Jeg sitter i en annen telefon, jeg kan ikke prate nå. Du får ringe igjen senere, svarte Rekdal.

En halvtimere senere får vi tak i ham igjen:

- Hva slags forklaring har du fått?

- Jeg hørte egentlig ikke etter. Det var Tennfjord (styreleder) som ringte. Han leste opp pressemeldingen de skulle sende ut, der det sto at de hadde bestemt seg for å terminere kontrakten. Da trengte jeg ikke vite noe mer. Jeg er ferdig med Aalesund nå.

- Hva synes du om prosessen?

- Jeg har ingen kommentar til den. Jeg tar avgjørelsen til etterretning, og har ingen følelser rundt dette. Sånn det er i dette yrket. Jeg kan ikke gå rundt å ha følelser. Det er trist, ja, men samditig er det slik det er i trenerjobben.

- Aksepterer du det?

- Hva skal jeg si? Jeg har ingen kommentarer rundt det. Livet går videre. Det har vært en suksessfull tid, med to cupgull, i tre år på rad har vi spilt europacup, vi har fjerdeplass i Tippeligaen. Der stoppet det. Men jeg koblet fort ut når sånt som i kveld skjer, når det er over så er det over, sier Rekdal til Dagbladet.

Senest for et par uker siden uttalte han at han føler seg «overkjørt» av klubben, etter at Enar Jääger ikke fikk tilbud om ny kontrakt. Han har også vært misfornøyd med det sportslige ambisjonsnivået til klubben gjennom lengre tid.

- Jeg har full forståelse for at klubben må tenke økonomi. Jeg har heller ingen problemer med å forholde meg til retningslinjene jeg får. Men da kan man ikke ha ambisjoner om cupfinale, seriemedalje og gruppespill i Europa hvert år, sa han nylig til Sunnmørsposten.

Denne sesongen endte i skuffelse for tangotrøyene, som endte på 11. plass. Den svake plasseringen var ikke utslagsgivende for at Rekdal nå er ferdig i klubben, skriver klubben i pressemeldingen. Sparkingen skjer etter «konklusjoner som fremkommer av den evalueringen klubben har gjort etter 2012-sesongen.»

Etter siste serierunde ble han spurt om det vil være mulig for ham å fortsette, dersom evalueringen viser at han ikke har tillit fra spillerne.

- Sånne spørsmål kan jeg ikke svare på, for det blir spekulativt. Men du kan jo snu på det. Er du sikker på at jeg vil være her? Men det blir akkurat samme greiene. Jeg tror ikke det er nødvendig å bruke energi på det. Det som kommer det kommer. Det blir enten sånn eller sånn, sa Rekdal til lokalavisa da.

Pressemeldingen fra Aalesund

Styret i Aalesunds Fotballklubb har i møte i dag besluttet å terminere kontrakten med hovedtrener Kjetil Rekdal med umiddelbar virkning. Kjetil Rekdal er i kveld informert om beslutningen.

Beslutningen er basert på de konklusjoner som fremkommer av den evaluering som er gjennomført for sesongen 2012. De sportslige resultat inneværende sesong er ikke begrunnelsen for styrets beslutning.

Inntil videre vil treneransvaret bli ivaretatt av det øvrige trenerteamet.
Det vil bli avholdt pressekonferanse på Color Line Stadion tirsdag 27.november kl 11.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer