DØDSFALL I FAMILIEN: Kjetil Rekdal er hos sin familie når Aafk spiller mot Alkmaar. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
DØDSFALL I FAMILIEN: Kjetil Rekdal er hos sin familie når Aafk spiller mot Alkmaar. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Rekdal står over Aafk-kamp etter dødsfall

Bergersen leder laget mot Alkmaar.

(Dagbladet): Kjetil Rekdal er hos sin familie når Aalesund spiller Europa League-playoff hjemme mot nederlandske Alkmaar i kveld.

Ifølge VG Nett skyldes det at Aafk-trenerens søster var gift med Annan Forbes Hennie (29), som omkom i en fallskjermulykke i går kveld. Hennie etterlot seg kone og et spedbarn.

Tar seg av familien Aafk-direktør Henrik Hoff ber om respekt for at Rekdal får ro, og slipper henvendelser fra media.

- Kjetil leder ikke laget på grunn av et dødsfall i nær familie. Nå er vi bare opptatt av at Kjetil får være med familien sin og ta seg av dem, sier Hoff til Dagbladet.

Assistent Kent Bergersen stepper inn når Rekdal er i sorg.

- Det er Kent som går inn som hovedtrener, han tar med seg keepertrener Frank Mathiesen som assistent. De er så samkjørte med laget og med Kjetil, så det er vi ikke bekymret for, sier Hoff.

Føler med Kjetil Kent Bergersen fikk vite om Rekdals sorg i går kveld.

- Vi føler med Kjetil i situasjonen han er kommet i, men samtidig skal vi gjøre så godt vi kan med laget, sier Bergersen til Dagbladet.

Han og Mathiesen har ledet Aafk også tidligere da Rekdal var opptatt med private hendelser. Målet før avspark i dag er først og fremst å ikke slippe inn mål.

- I alle e-cupkamper er det viktig å holde nullen hjemme, og vi skal helst vinne i dag dersom vi skal gå videre, sier Bergersen.

15 prosent Selv sa Rekdal til Dagbladet etter trekningen at Aafk hadde 15 til 20 prosents sjanse til å gå videre til gruppespillet i Europa League, da Alkmaar ble klar som motstander.

- Vi møter et lag som i utgangspunktet er bedre enn oss, men det hadde vi fått uansett, sa Rekdal.