KRITISERT: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal fikk mye kritikk etter vrakingen av Christian Grindheim forrige helg. Det vil han imidlertid ikke bruke energi på.
 . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KRITISERT: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal fikk mye kritikk etter vrakingen av Christian Grindheim forrige helg. Det vil han imidlertid ikke bruke energi på. . Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Rekdal svarer på kritikken fra eks-kollegene Iversen og Mini: - Uro er naturlig

- Det er det samme for meg om det er Iversen, Mini, Semb, Høgmo eller Drillo som kommer med kritikk. Jeg kan ikke bruke energi på det, sier Vålerenga-treneren.

(Dagbladet): Selv om både Steffen Iversen, Mini Jakobsen og Freddy dos Santos alle har et nært forhold til Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, kom trioen med krass kritikk mot Rekdal forrige søndag.

Aller mest kritisk var Iversen, som bidro sterkt til Rekdals største trenertriumf da VIF vant ligagullet for elleve år siden.

- Jeg ser ikke for meg at Kjetil kan gjøre VIF til en toppklubb igjen. Han har hatt noen år på seg nå og ikke vært i nærheten av å bygge et topplag, selv om det er han som har hentet de fleste spillerne som er i stallen. Derfor er svaret mitt nei, jeg tror ikke Kjetil er rett mann, sa Iversen.

Til Dagbladet sier Rekdal at han ikke vil bruke energi på å bry seg om slike meninger.

- Det er ytringsfrihet i Norge. Han kan mene hva han vil. Vi fokuserer på oss selv. Jeg kan ikke bry meg om alle meningene som er rundt oss, for det er mange, sier Rekdal til Dagbladet.

- Er du litt overrasket over at Iversen, din tidligere elev, går så hardt ut mot deg?

- Det er samme om man heter Iversen, Mini, Drillo, Semb eller Høgmo. Det eneste vi kan gjøre noe med, er oss selv. Vi kan ikke bruke energi på alle meningene som er rundt oss, svarer VIF-treneren.

- Naturlig med uro Iversen hevder at det er mistrivsel blant Vålerenga-spillerne og at misnøyen har ulmet over lang tid.

- At det er litt uro i en klubb i motgang, er helt naturlig. Det er det i alle klubber. Det gøyeste som finnes i fotball er å vinne fotballkamper. Når man ikke gjør det så ofte som man vil, går det utover humøret. Det blir mer frustrasjon og alt blir tyngre, forteller Rekdal.

- Men når det snur, blir humøret og trivselen bedre. Det snur fort i fotball. Det eneste som hjelper er å vinne fotballkamper. Det er bare det vi fokuserer på. Det hjalp med cupseieren over Vidar, selv om vi slet. Nå må vi gjøre det vi kan for å slå AaFK. Begge lag trenger en seier.

Rekdals svar til Mini Tidligere landslagskollega Mini Jakobsen oppfordrer Vålerenga om å slutte å klage på den svake økonomien i klubben.

- Alle er enige om at Vålerenga ikke har prestert godt nok de siste åra. Jeg er ikke for å sparke trenere, men man må spørre seg: Er det dette her VIF ønsker? Er dette godt nok? De må slutte å klage på økonomien. De har de beste forutsetningene når de kommer fra den største byen i Norge, mener Mini.

Rekdal presiserer til Dagbladet at de ikke gir økonomien skylden for den dårlige sesongstarten.

- Vi har ikke ti poeng på grunn av dårlig økonomi. Vi har aldri gitt økonomien skylden for den dårlige sesongstarten. Samtidig er ikke ressursene i Vålerenga så gode som mange tror. Forventningene til klubben er urealistisk høyere, men det er ikke noe nytt. Slik er det i mange storklubber. Det er ikke bare VIF som presterer under det man ønsker, sier 47-åringen.

Ferdig med Grindheim-saken Han var godt fornøyd med svarene han fikk av sitt unge mannskap mot Strømsgodset, da VIF valset over drammenserne på eget kunstgress i 1. omgang, før Godset snudde kampen etter hvilen.

Men Rekdal ønsker ikke å si noe de samme unggutta får fornyet tillit mot gamleklubben Aalesund denne runden eller om eksempelvis Christian Grindheim kommer inn på laget igjen, etter at han ble vraket på utradisjonelt vis mot Strømsgodset.

- Jeg er ferdig med den saken. Laguttaket mot AaFK ønsker jeg naturlig nok ikke å dele, sier Rekdal.

- Unner Fredriksen og Fjørtoft alt godt I gjensynet med AaFK og Ålesund møter han AaFK-trener Trond Fredriksen på motsatt banehalvdel. Fredriksen fikk høre det av Rekdal da han «snudde ræva til» Christian Bolanos i 2009, men ble hyllet av samme mann da han gjorde sitt livs kamp i cupfinalen mot Molde samme sesong.

- Trond og jeg har et godt forhold. Vi snakker sammen litt iblant. Jeg unner ham og Karl Oskar Fjørtoft alt godt i AaFK, men ikke mot oss. Det samme gjelder vel for dem, sier Rekdal.

Etter møtet med gamleklubben skal Vålerenga koble av med ei ukes ferie.

- Da er det viktigste å restituere seg og ha et annet fokus enn fotball, slik at spillerne kommer tilbake 100 prosent uthvilt til høstsesongen. Jeg har et håp om å få de fleste av de skadde spillerne våre tilbake da. Det vil løfte nivået på trening. All logikk tilsier at vi vil bli et bedre lag med flere disponible spillere, både i trenings- og kamphverdagen, forteller Rekdal.

UT MOT REKDAL: Steffen Iversen tror ikke Kjetil Rekdal er rett mann til å få Vålerenga tilbake til toppen i norsk fotball igjen. Foto: NTB Scanpix
UT MOT REKDAL: Steffen Iversen tror ikke Kjetil Rekdal er rett mann til å få Vålerenga tilbake til toppen i norsk fotball igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer