HAR FLYSKREKK: Én av Kjetil Rekdals største fobier er å fly, og sånn sett er ikke AaFK-treneren blant de mest misfornøyde på spillerbussen hjem fra Haugesund, der tangotrøyene i går tapte årets første kamp. 
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
HAR FLYSKREKK: Én av Kjetil Rekdals største fobier er å fly, og sånn sett er ikke AaFK-treneren blant de mest misfornøyde på spillerbussen hjem fra Haugesund, der tangotrøyene i går tapte årets første kamp. Foto: Marius Torgersrud / ScanpixVis mer

Rekdal synes 10 timer i buss er en passende straff for AaFK

- Han er nok storfornøyd, sier Aarøy.

||| (Dagbladet): Å tape er noe av det verste Kjetil Rekdal vet, men det er flere ting som plager livet av Aalesund-treneren:

Å fly så definitivt en av dem.

- Jeg har flyskrekk. Jeg kvier meg rett og slett grusomt for å fly. Det går jo på et vis, men jeg synes det er skikkelig ille, særlig på vei opp, sa Rekdal i et intervju med Dagbladet for et par år tilbake.

- En fin straff
Derfor fortviler ikke Rekdal på egne vegne over askespredningen fra vulkanutbruddet på Island, som effektivt har satt en stopper for all norsk lufttrafikk i dag.

Aalesund er i skrivende stund på vei hjem til Sunnmøre i buss etter å ha gått på sesongens første tap i går, 1-2-tap mot Haugesund.

Bussturen er beregnet å ta ti timer, men Rekdal synes ikke veldig synd på spillerne sine.

- En passende straff for det vi leverte i går. Nå får vi bare komme oss hjem, vi får ikke gjort noe med det likevel. Ingen er happy med å kjøre buss en hel dag etter kamp, men sånn er det, sier Rekdal til Dagbladet.

Overfor lokalavisa Sunnmørsposten modererer han seg likevel noe:

- Det kommer til å bli en lang dag. Dette gjør bomturen komplett.

Aarøy klager ikke
Tippeligaens toppscorer Tor Hogne Aarøy måler 2 meter og tre centimeter, som på ingen måte kan kalles noe ideellt utgangspunkt for en ti timers busstur.

Noen selvmedlidenhet kommer uansett ikke på tale.

- Det er ingen som liker å ta buss, særlig over en så lang periode. Men dette skal gå helt fint, sier Aarøy til Dagbladet.

Han er likevel rask med å rette «ingen» til «Rekdal».

- Han er nok storfornøyd med at han slipper å fly. Men det han sier om «fin straff» er nok bare en kommentar uten spesiell mening, sier Aarøy, som slår i hjel tida med å lese bok og drikke kaffe.

- Vi har prøvd å dra i gang litt kortspill, men Rekdal ligger og halvsover bak her, sier han.

Førstkommende mandag er det klart for noe så sjeldent som en toppkamp på Color Line Stadion. Da kommer serieleder Rosenborg på besøk, og med seier inntar Aalesund på ny toppen av tabellen.

I superfinalen før sesongen vant trønderne 3-1, men Aarøy tror det kan bli andre boller denne gang.

- Jeg har trua på at vi kan ta dem. De er Norges klart beste lag og er bunnsolide, men spiller vi opp mot vårt beste kan vi slå dem, sier AaFK-fyrtårnet.

INGEN BUSSKROPP: Med sine 203 centimeter har ikke Tor Hogne Aarøy en kropp skapt for lange bussturer. 
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
INGEN BUSSKROPP: Med sine 203 centimeter har ikke Tor Hogne Aarøy en kropp skapt for lange bussturer. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix Vis mer