Rekdal til krig mot Klanen

Kjetil Rekdal vil bryte all kontakt med styret i Klanen. Og krever en forklaring på hvorfor han er hengt ut i Vål'enga Magasin.

VALLHALL (Dagbladet): I artikkelen blir Kjetil Rekdal, sammen med klubbdirektør Kjetil Siem og styremedlem Sven Mollekleiv, omtalt som truende og manipulerende for å få Klanen til å investere to millioner innsamlede kroner i VIFs nye aksjeselskap. - Jeg tåler å bli kritisert for sportslige ting og den jobben jeg gjør. Helt greit. Men å bli hengt ut på denne måten, det aksepterer jeg bare ikke. Jeg vil kreve en forklaring fra styret i Klanen på hva de mener jeg har gjort, sier Rekdal til Dagbladet.

- Ferdig

Sterkest går han ut mot Klanens talsmann, Gjermund Nordtug.

- Han er jeg ferdig med. Han trenger ikke komme og spørre meg om noe lenger.

Rekdal vurderer også å trappe ned på den relativt aktive kontakten han har hatt med Klanen.

- Jeg har stilt opp masse for dem de siste åra og har hatt en åpen dialog hele veien. Når jeg nå får smelt døra tilbake i trynet på denne måten, så vet jeg ikke om jeg har så lyst til å bidra så mye mer, sier Rekdal.

- Klanen sier på den ene side at de vil være uavhengige. Men i denne saken prøver de å utøve makt. De lager bråk rett før sesongens første, store kamp. Dette er med på å ødelegge forberedelsene til Newcastle-kampen.

Det er først og fremst beskyldningene om at Rekdal skal ha vært med på å true og manipulere Klanen til å kjøpe VIF-aksjer for de to millioner kronene som ble samlet inn før jul, som er vanskelig å akseptere for Rekdal. Men han misliker også at pengene blir holdt tilbake.

- Tilbake penger

- Jeg er selv med i Klanen og var med å gi penger til aksjonen. Hvis disse pengene blir satt i banken, og ikke brukt, så vil jeg kreve min andel tilbake. Jeg har heller aldri krevd at pengene skal gå til det nye aksjeselskapet. Pengene ble gitt fordi de skulle brukes til satsing i Vålerenga, sier Rekdal.

Han er også lei av at det alltid dukker opp noe bråk i Vålerenga før viktige kamper.

- Det har jo vært en av grunnene til at denne klubben aldri har kommet seg skikkelig opp. Jeg er så møkklei denne greia. Det blir som å pisse i motvind, og hele tida få alt tilbake rett i trynet.

FORBANNET: Kjetil Rekdal føler seg uthengt av styret i Klanen i neste utgave av Vål'enga Magasin. - Jeg ble sjokkert da jeg leste klansstyrets beretning. Jeg tåler ikke å bli framstilt som en som truer og manipulerer, for det er ikke sant. Dette vil jeg kreve en forklaring på, sier Rekdal til Dagbladet.