Rekdal tilbake hos Vålerenga-gutta

Skal bli TV-komiker?

(Dagbladet.no): Kjetil Rekdal sa opp i Vålerenga i går kveld. I formiddag var han tilbake hos Vålerenga-spillerne. Men bare for å få til en skikkelig avskjed.

Dagbladet.no møtte Rekdal utenfor Vallhall, der han nettopp hadde snakket med VIF-spillerne.

- Jeg takket spillerne for tida sammen og ville ønske dem lykke til videre, sier Rekdal som har registrert at hans assistent Petter Myhre overtar ut sesongen.

- Petter fortjener sjansen. Vi får se hva han kan utrette.

Bare et halvt døgn etter at han sa opp som VIF-trener røper Rekdal at forespørslene allerede er kommet. 37-åringen har tross alt ført klubben til seriegull, seriesølv og cupfinaleseier.

- Jeg kan bekrefte at jeg har fått henvendelser.

Han vil ikke si fra hvem eller hvilken type og svarer med en fleip:

- Kanskje jeg skal begynne som komediesjef på en TV-kanal.

STAKK INNOM VALLE FOR SISTE GANG: Kjetil Rekdal tok farvel med spillerne i dag og snakket samtidig om framtida og press på trenere. Arkivfoto: Scanpix
STAKK INNOM VALLE FOR SISTE GANG: Kjetil Rekdal tok farvel med spillerne i dag og snakket samtidig om framtida og press på trenere. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

Allerede i går kveld tok andre trenere kontakt. Tom Nordlie var en av de første, den tidligere Start-treneren synes det er trist at Rekdal slutter.

- Tom synes det var rart at så mange trenere på så kort tid har gått av eller fått sparken. Tom var bekymret for trenersituasjonen i Norge, trenere er blitt fritt vilt, sier Rekdal.

Han tror forventningene er for store i mange klubber.

- Det er 14 lag i tippeligaen og det er 14 trenere som har krav om å bli serie- eller cupmestere. Det er ikke oppnåelig.

- Har presset på deg vært mye større på deg i år ettersom Kjetil Siem er borte?

- Nei, jeg ville hatt det samme presset uansett. Jeg har hatt stort press, men det har vært behagelig, sier Rekdal.

Før han setter seg i bilen og kjører vekk fra Vallhall. For siste gang på en god stund