Rekdal tilbake til start

MARSEILLE (Dagbladet): Klokka 16.30 i morgen ettermiddag er Kjetil Rekdal (29) tilbake der han startet på landslaget. Mot Italia. Men det er to store forskjeller. Nå er det VM. - Og nå kan vi slå hvem som helst. Den gangen spilte vi i beste fall over evne én gang i året, sier Rekdal.

Han har spilt fire ganger mot Italia. De kampene rommer noen av hans beste og verste minner som landslagsspiller.

  • Da kom han inn 11 minutter før slutt, fikk sin debut for Norge, og skulle scoret. - Men Arne Larsen Økland slo innlegget litt for sent, sier Rekdal.
  • Tap 1-2 i Pescara. Hans fjerde landskamp. Innbytter igjen.
  • 1-1 i EM-kamp i Genova. Med Rekdal fra start.
  • VM-kamp på Giants Stadium. Innbytter igjen, som da han avgjorde mot Mexico med sitt klassiske VM-mål. Norge med 11 mot 10 mann. Italia med ett mot null mål.

Nå står han med 69 landskamper inkludert den første mai-kvelden på Ullevaal. Som Drillos mest rutinerte spiller og faste straffesparkskytter følger et ganske annet ansvar.

Skyter først

Drillos trente straffespark på den lukkede treningen i går. Åttendedelsfinalene skal ha en avgjørelse. Om nødvendig fra 11 meter.

- Vi er forberedt på at det kan skje, sier Rekdal.

Og da han er også forberedt på hva han skal gjøre: Ta den første straffen.

- Det ville være dumt å være sistemann. Da ville jeg kanskje ikke fått prøve.

- Er mange Drilloser gode på straffe?

- Åja. Ståle, Mini og Ole Gunnar, blant andre. Men det er ikke avgjort hvem som skal ta dem.

- Hva kjennetegner en god straffeskytter?

- Han må være forberedt på at det kan gå galt. Og ikke la seg affisere av det.

- Er du sånn?

- De straffesparkene jeg har brent på landslaget, har ikke vært avgjørende.

Hemmelighet

Hans straffe mot Brasil, derimot, snudde opp-ned på en del ting. Finnes det en hemmelighet, et slags pensum på Rekdals straffe-skole?

- Det er bare å skyte hardt og velplassert. Keeperen kan jo likevel redde, men det gjelder å ikke tenke for mye på akkurat det. Det handler om å gjøre målet størst mulig, og keeperen minst mulig.

- Surrer straffe-muligheten rundt i hodene deres?

- Jeg går ikke rundt og tenker på straffesparkkonkurranse. Men vi skal ikke stå utpå der hvis det er uavgjort etter ekstraomgangene, og lete etter folk som kan ta straffene.

- Hva tror du om Italia?

- Jeg tror de spiller en stil som passer oss godt. Vi kan ligge bakpå. Og kontre. Vi har allerede nådd vårt mål i dette mesterskapet. Vi blir ikke halshogd om vi taper en åttendedelsfinale i VM. Det er de som har presset

på seg.

VELDIG GOD: Selvtilliten står til meget pluss hos Kjetil Rekdal.