Rekdal-tips gir VIF-gull

Kjetil Rekdal lanserte i går så mange varianter på Tippeliga-dramaet at han til slutt ikke visste hva han hadde sagt. Men her får du konklusjonen: Vålerenga vinner.

ULLEVAAL (Dagbladet): Skuffet over resultatet og lettet over å være nærmere serieledelsen enn noen gang før i år ble Kjetil Rekdal bombardert med spørsmål om hva han tror de to siste serierundene vil bringe. Det eneste jeg kan si med sikkerhet ut fra alle teoriene han lanserte, og her snakker vi helt sikkert, er at Vålerenga ikke kan rykke ned. For i kaoset etter enveiskjøringa til 0- 0 mot Sogndal hadde VIF-treneren sitt eget lag på alle plasser fra en til fem.

Med Rosenborg, Tromsø og kanskje «et annet lag» som potensielle gullvinnere hvis Rosenborg - eller Tromsø, eller «et annet lag» for den sakens skyld - ikke skulle vinne her eller der og så videre, og så videre.

-  Jeg tror også det blir nødvendig å ha radio på benken i siste serierunde, sier Vålerenga-treneren.

-  Dette kan nemlig fort bli avgjort på målforskjell. Men når det er sagt - Tromsø slår ikke Odd i Skien (i kveld), de slår i hvert fall ikke Fredrikstad borte til søndag og jeg er sikker på at Rosenborg ikke vinner mot Bodø/Glimt. Etter fire tap på de fem siste kampene er jo ikke sannsynligheten stor for at Rosenborg plutselig skal vinne to på rad.

Tror på egen form

Jackpot for VIF

-  Vi er formlaget av de som kjemper om gullet, sier Kjetil Rekdal. -  Kampen mot Sogndal er den første vi ikke har scoret i på evigheter. Og vi har sluppet inn minst mål i Tippeligaen og tapt færrest kamper. Sannsynligheten for at det brått skal forandres er heller ikke stor.

Med andre ord:

Kjetil Rekdal tror innerst inne på jackpot for Vålerenga. Han får det bare ikke ut i lettfattelig norsk. Hvilket er forståelig. Han har jo - som alle andre i tidenes mest dramatiske Tippeliga - så mye annet å tenke på.

-  Jeg tenker bare på mitt eget lag, sier han der han står alene igjen i garderoben. -  Hvordan det går med andre blåser jeg en lang marsj i. For du spiller for deg sjøl og bare det.

-  Det du ikke kan påvirke kan du heller ikke bruke tid på.

Et merkelig syn

Kjetil Rekdal kunne ikke påvirke Sogndals destruktive fotball eller Kenneth Høies fantomkamp mellom stengene på Ullevaal. Derfor gratulerte han bare keeperen med kampen og sa at Sogndal er i sin fulle rett til å spille den fotballen de ønsker. Men en ting stusset han ved, og det var det som skjedde etter kampen.

Da Sogndal jublet for det ene poenget.

-  Merkelig, sier han. -  Jeg har aldri før sett et lag som jubler over nedrykk. Men dem om det, jeg er bare glad for én ting. Og det er at vi slipper å møte dem neste sesong.

Takker ingen

Kjetil Rekdal er heller ingen tilhenger av trenere som gratulerer andre trenere og takker for hjelpen når et resultat går veien på en annen arena. Han er riktignok glad for all den hjelpen Vålerenga kan få, men å takke - aldri i verden.

-  Du får meg ikke til å takke et lag fordi de har slått et annet, sier han. -  Det er alle fotballags oppgave å vinne de kampene de spiller. Og derfor har jeg aldri sendt en SMS til en annen trener - slik jeg leste i en avis at Ola By Rise tekstet Tromsø-trenerne da de hadde klart uavgjort mot oss.

-  For meg er det rett og slett motbydelig.

Tror på full pott

Det som derimot er gledelig på en 0- 0 kveld mot Sogndal der den mulige serieledelsen og det store innspurt-initiativet glapp, er følgende:

-  Vi er nærmere nå enn før kampen, sier Kjetil Rekdal. -  Det er positivt tross alt. Men at vi er skuffet - selvfølgelig er vi det. Uten at det skal prege oss framover.

Fordi:

-  Vi har ikke rotet bort noe som helst. Vi fikk det nest beste i denne kampen og har allerede gjort en meget god sesong. Og resten handler om seks poeng - og det tror jeg vi skal klare - og flere mål enn Rosenborg.

-  Det er ikke vanskeligere enn det.

-  Men du har jo allerede sagt at RBK ikke vinner i Bodø?

-  Ja, men jeg har sagt en del andre ting også, smiler Vålerenga-treneren.

 Kjetil Wæhler fikk et gult kort for mye og spiller ikke mot Ham-Kam til søndag. Geir Frigård fikk det samme for Ham-Kam og sitter også på tribunen mot Vålerenga. Hvilket betyr at Kjetil Rekdal skifter på Hamar og gjør seg klar til avsluttende minutter om det trengs. Mens Tom Henning Hovi blir den sannsynlige makkeren til Erik Hagen i midtforsvaret.

VELDIG SKUFFET: Helt alene står Vålerenga-trener Kjetil Rekdal i garderoben og grubler over at laget bare klarte 0- 0 mot Sogndal. - Jeg tenker bare på mitt eget lag, sier Rekdal. - Hvordan det går med andre blåser jeg en lang marsj i.