Rekdal tror på FCK-sensasjon mot Chelsea

- Situasjonen er snudd helt på hodet.

TROR PÅ STÅLE: Aalesund-trener Kjetil Rekdal under treningskampen mot FC København i Copa del Sol-turneringen. Rekdal er imponert over Ståle Solbakkens lag.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TROR PÅ STÅLE: Aalesund-trener Kjetil Rekdal under treningskampen mot FC København i Copa del Sol-turneringen. Rekdal er imponert over Ståle Solbakkens lag. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Kjetil Rekdal tror FC København har opp mot 40 prosent sjanse til å slå ut Chelsea i mesterligaen.

- Situasjonen er snudd helt på hodet siden i høst. Da slet FCK med å ta seg av Rosenborg. De var små marginer unna å bli slått ut i kvalifiseringen. Samtidig scoret Chelsea fem-seks mål per kamp. Nå er Chelsea i store problemer, og det skaper uro i spillergruppen. FCK oser av selvtillit, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal til NTB.

Trener Ståle Solbakken finnpusser nå laget og taktikken før storkampen. Rekdal gir sin tidligere landslagskollega gode odds i jakten på en sensasjon.

- Mulighetene for FCK (til å gå videre) er nå mellom 30 og 40 prosent tror jeg. Hadde du spurt meg i september, ville svaret vært nede på rundt ti.

- Dette kan bli meget spennende. Jeg tror ganske enkelt ikke at Chelsea vinner i Parken. FCK har opplevd et veldig løft de siste månedene. Jeg så dem i La Manga. Det er stor ro og trygghet i klubben. Forutsetningene er nesten ideelle. Chelsea kan gå mot en fiaskosesong. 0-0 hjemme vil ikke være noe dårlig resultat for FCK hjemme. Da er de absolutt med. De kommer til å kunne skape masse trøbbel for Chelsea i København.

Kampen går tirsdag med returoppgjør to uker seinere.

(NTB)