Rekdal tror på hegemoniskifte

Med seier på Lerkendal søndag kveld, kan Molde dytte Rosenborg ned fra tronen i flere år framover, tror Kjetil Rekdal.

TOK FØRSTE STIKK: Erling Moe og Molde knuste Rosenborg 3-0 på Aker stadion i vår. Søndag kveld møtes de igjen. Foran oppgjøret på Lerkendal skiller det 15 poeng mellom lagene. Med seier vil Molde ta en nytt solid steg mot seriegull, mens de samtidig sannsynligvis vil knuse RBKs håp om Europa-spill i 2020. Foto: NTB/Scanpix
TOK FØRSTE STIKK: Erling Moe og Molde knuste Rosenborg 3-0 på Aker stadion i vår. Søndag kveld møtes de igjen. Foran oppgjøret på Lerkendal skiller det 15 poeng mellom lagene. Med seier vil Molde ta en nytt solid steg mot seriegull, mens de samtidig sannsynligvis vil knuse RBKs håp om Europa-spill i 2020. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens Molde styrer mot sitt fjerde seriegull dette tiåret, sliter erkerivalene fra Trondheim tungt. For øyeblikket skiller det 15 poeng mellom de to, etter at Kristiansund sørget for at Eirik Hornelands menn bare fikk med seg ett poeng fra Nordmøre forrige helg. Samtidig slo Molde Hornelands gamleklubb Haugesund hjemme på Aker Stadion.

Søndag kveld møtes de to på Lerkendal, og med seier der tar Erling Moe og Molde nok et kjempesteg mot seriegullet.

Samtidig kan Molde være med på å sørge for at Rosenborgs Europa-ambisjoner seiler akterut.

Det vil i så fall bety drastiske fall i inntekter for trønderne, mens Molde ser ut til å sikre seg en plass i Champions League-kvalifiseringa neste sommer.

Det gir også en enklere vei inn i Europaligaen, skulle Champions League-kvalifiseringa bli for tøff.

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal tror det nå går mot et troneskifte i norsk fotball, og at det kan være lenge til vi ser en ny RBK-dominans som vi har sett de siste fem åra.

- Om man tenker dagens situasjon med Moldes tropp som er ung og har et bra utviklingspotensial, kan det absolutt gå mot det. Rosenborg har et lag som har vært suverene i mange år, og hvor pila kanskje peker nedover. Samtidig er det naturlig at fotballen går i epoker, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.