Rekdal truer med Pa-salg

Pa-Modou Kah (22) må ta stilling til Vålerengas kontraktstilbud før 6. januar. Hvis ikke blir han solgt.

- Det er ikke vanskeligere enn det, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Og det er veldig logisk også. For skal vi overleve som klubb kan vi ikke la spillerne våre gå som Bosman-spillere.

- Hvis Pa ikke har skrevet ny kontrakt på nyåret, vil han umiddelbart være til salgs.

Pa-Modou Kah rørte seg bare forsiktig da Vålerenga kom sammen igjen i går morges. Om kontraktsforhandlingene var han om mulig enda mer forsiktig.

- Gunnar Martin Kjenner tar seg av den biten - jeg sørger bare for å bli bra i ankelen, sier han til Dagbladet.

Og det er det.

Låste forhandlinger

Kjetil Rekdal vet at situasjonen virker låst. Likevel vil han snakke med Pa-Modou Kah i nærmeste framtid. For han ønsker Pa i stallen - han ser ei lysende framtid for midtbanespilleren som i høst også fikk et lite landslagsgjennombrudd.

Men ikke for enhver pris.

- Jeg skjønner at en agent som Gunnar Martin Kjenner tenker business, sier Rekdal. - Mens vi lever i en annen verden. Og derfor har alle spillere sin pris.

- Det er slutt på den tida da Vålerenga betalte seg inn i økonomiske problemer, påpeker Rekdal.

Hardt mot hardt er dermed utgangspunktet for de kommende forhandlingene rundt Pa-Modou Kahs eventuelle framtid i Vålerenga. Det har vært ett møte som ikke gikk så bra. Det komme flere før jul.

Advarer mot ledighet

- Det er mange som sier at fotballspillere rundt omkring må finne igjen hodene sine når det gjelder syn og tanker på framtidige kontrakter, sier Kjetil Rekdal.

- Det er en del agenter som bør gjøre det samme. For tidene er ikke som de var - det er ikke lenger bare å sitte ut kontrakten sin og høste noe enda mer lukrativt i den andre enden.

- De som tar sjansen på det, kan fort bli arbeidsledige.

Kjetil Rekdal bruker eksempler fra Tyskland og England når han skal beskrive framtidas spillermarked i Norge.

- Gode Bundesliga-spillere forrige sesong - folk som gjorde en meget god jobb for klubbene sine - er nå arbeidsledige, sier VIF-treneren.

- Og i England snakker man ikke salg lenger - man prøver bare å bli kvitt mange av de spillerne man har. De beste vil alltid klare seg, men de som er nest best og tredje best må begynne å tenke seg om. Og se annerledes på ting.

SERVERER ET ULTIMATUM: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal og midtbanestjernen Pa-Modou Kah (bak) koste seg med brun lapskaus etter gårsdagens trening i Valhall. En halvskadd Pa ville ikke snakke om forhandlingene med klubben.