Rekdal tviler på Ødegaards landslagsplass

- Det hadde vært lettere om Norge hadde vært en toppnasjon.

 TVILER PÅ ØDEGAARD:  Kjetil Rekdal mener at det er et dårlig tegn at Martin Ødegaard har blitt byttet ut ofte fra kampene med Castilla. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TVILER PÅ ØDEGAARD: Kjetil Rekdal mener at det er et dårlig tegn at Martin Ødegaard har blitt byttet ut ofte fra kampene med Castilla. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Per-Mathias Høgmo er hemmelighetsfull om Martin Ødegaards A-landslagsframtid. Kjetil Rekdal tviler på at unggutten forsvarer en plass på laget allerede nå.

Søndag spilte 16-åringen for Castilla i spansk 3. divisjon. Der gjorde han en del bra ting og fikk for en sjelden gangs skyld en hel kamp.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal kan mye om internasjonal fotball og hva som kreves for å lykkes.

- Ødegaard har vært byttet ut svært ofte i Castilla siden han kom dit i januar. Det er ikke noe godt tegn prestasjonsmessig.

- Har Norge råd til å ha en spiller på laget som bare tilfører noe når det er rom innenfor 16-meteren hos motstanderen?

- Jeg heller mer mot nei enn ja på det spørsmålet. Internasjonal fotball krever løps- og duellstyrke. Per nå må man ta med i betraktningen - når Ødegaard spiller - at han ikke vinner fysiske dueller eller vinner ballen tilbake, sier Rekdal til NTB.

- Det hadde vært lettere å finne plass til ham om Norge hadde vært en toppnasjon.
Supertalent - Det er utrolig spennende og inspirerende at Norge har et slikt talent, og han kan bli en super spiller. Han kan nå ekstremt langt med litt flyt, litt utvikling og litt tilfeldigheter.

- Men vi må huske at han er 16 år og vokser ennå, og hysteriet rundt ham i Norge er helt vilt. Da vi (Vålerenga) møtte Real Madrid på Ullevaal ble det skrevet at «Ødegaard leker seg mot VIF». Det var langt fra sannheten.

- Da Real Madrid tapte 0-4 mot Atlético Madrid forrige sesong, skrev noen norske journalister at «Real trolig trengte Martin». Jeg så for meg at den kom opp igjen etter Reals 0-4 hjemme mot Barcelona sist helg, sier Rekdal.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo satset på Ødegaard fra start mot Ungarn borte. Han ble byttet ut i pausen i 1-2-tapet.

- Viste Ungarn-kampen at det kanskje er greit at Martin Ødegaard får modne og bli fysisk sterkere på det nivået han er i det daglige (Castilla)? Heller der enn på Norges A-landslag?

- Jeg tenker at når det gjelder den spillegruppen vi har, så er det veldig mange unge spillere. Det er det yngste laget vi har hatt. Det blir spennende å se utviklingen de har gjennom vinteren og mot en ny kvalik. Mange av disse står midt i et utviklingsløp, også Martin Ødegaard, sier Høgmo til NTB.
Bidrag - Martin har bidratt til at vi var der vi var, og kom der vi kom. Hans hverdag er god i Real Madrid. Så får vi se hvordan den blir videre.

- Så han er sannsynligvis et naturlig element i A-troppen også videre?

- Neste tropp skal jo ikke tas ut før i mars. Det er mange spenningsmomenter til hvordan ting utvikler seg framover. Vi har en stamme som har begynt å få mye erfaring. Vi ser at vi må utvikle effektiviteten vår og stabilisere oss på et høyere nivå. Ødegaard er Fotballforbundets gullkalv, men mange eksperter mener han i en tid framover burde være fast inventar på U21-landslaget og få god matching der, framfor lite spilletid på A-laget.

I mars spiller Norge landskamper igjen. Før den tid kan Ødegaard også ha blitt leid ut til en annen klubb.

(NTB)