Rekdal uheldig igjen

BERLIN (Dagbaldet): Tragedien gjentar seg for Kjetil Rekdal (30). I går kveld brakk han venstrebeinet på nytt, på nøyaktig samme sted som bruddet i februar sist vinter. Han må regne med pause fra landslaget og Hertha til ut i oktober.

- Akkurat nå føler jeg at verden går under. Dette var et fryktelig slag, sa Kjetil Rekdal til Dagbladet etter at han i natt hadde fått beskjeden om bruddet. Han ble røntgenfotografert ved Matin Luther-sykehuset i Berlin.

Etter timelange undersøkelser ved sykehuset fikk han reise hjem til familien ut på natta.

Gir seg ikke

Kjetil avviser likevel at han vurderer å gi seg med fotballen, etter å ha opplevd tre brudd i venstrebeinet i løpet av mindre enn to år.

- Bruddet fra i februar var skikkelig leget. Jeg trodde faktisk venstrebeinet nå var sterkere enn høyrebeinet etter all treningen, sier Kjetil.

- Men med de stadige problemene med samme leggen, må jeg få dette skikkelig undersøkt. Jeg må få klarlagt om det kan være en sammenheng, legger han til.

Det var etter et sammenstøt med lagkameraten Eyolfur Sverrisson smertene skar i venstrebeinet.

  • Uhellet skjedde ti minutter ut i andre omgang under Mesterliga-kvalifiseringen mot det kypriotiske mesterlaget Anoerthosis Famagusta på Olympiastadion i Berlin i går kveld.

Store smerter

I det lengste hadde han og lagledelsen klamret seg til håpet om at skaden ikke var så alvorlig da Kjetil hinket av banen.

Smertene var blitt for store til at han orket å fortsette - i en kamp der han hadde spilt meget godt og lagt grunnlaget for 2-0 seieren og Herthas gjeninntreden i europeisk toppfotball.

For Kjetil er dette et hardt slag. Han hadde gledet seg enormt til landskampen mot Tyrkia 18. august og til de siste kampene i EM-kvalifiseringen. Han følte i det siste at han var i sitt livs form.

- Dette er forferdelig trist for Kjetil og det er et hardt slag for klubben. Vi trenger kapteinen på plass. Han er den suverene dirigent, sa en bekymret Hertha-manager Dieter Hoeness til Dagbladet seint i går kveld.

Fortvilet Semb

For landslagssjef Nils Johan Semb var beinbruddmeldingen fra Tyskland svært dårlige nyheter.

- Jeg blir virkelig fortvila, og det går nok noen dager før jeg får rista av meg dette, sier Semb til Dagbladet.

Han tror laget blir svekket uten sin kaptein, og begynner å få nok av alle skadeforfallene.

- Vi har vært ekstremt skadeforfulgt det siste året med bruddskader på Thomas Myhre og Frode Grodås. Dessuten har jo både Vegard Heggem og Ronny Johnsen vært lenge borte. Det er ei smertegrense for hva vi kan tåle.

- Hvem vil erstatte Rekdal i troppen, blir det Ørjan Berg?

- Det er for tidlig å si. Jeg vil trolig bruke minst en dag på å bestemme meg for det. Jeg må få oversikt over situasjonen.