SERIE- OG CUPMESTER: Ole Gunnar Solskjær er blitt lansert som ny Manchester United-manager i England. Kjetil Rekdal tror ikke han har rare sjansene til å bli vurdert til den ledige managerrollen i Leeds.Foto: Gorm S. Andresen
SERIE- OG CUPMESTER: Ole Gunnar Solskjær er blitt lansert som ny Manchester United-manager i England. Kjetil Rekdal tror ikke han har rare sjansene til å bli vurdert til den ledige managerrollen i Leeds.Foto: Gorm S. AndresenVis mer

Rekdal vil ikke fantasere om Leeds-jobben

Frykter utdatert, gammel manager blir ansatt.

• I går: Aalesund - Kalmar 3-2

LA MANGA (Dagbladet): Kjetil Rekdal er en av mange nordmenn som ble Leeds-supporter på 70-tallet.

Fortsatt følger Aalesund-treneren godt med på Elland Road-laget, han har fått med seg at Leeds sparket manager Simon Grayson onsdag.

Han humrer godt når Dagbladet spør om den tidligere Kaiserslautern- og Lierse-treneren med to norske cupmesterskap på tre år selv er en kandidat til Leeds-jobben.

Fantasi - Det blir nok ikke meg. Det blir nok en britisk manager, tenker jeg. Jeg tror nok det er fantasi å tenke i de baner der.

- Frister det å trene Leeds?

- Du vet aldri. Det er vanskelig å svare på det. Å trene favorittlaget sitt er følelsesmessig ganske ubehagelig.

- Du har gjort det før?

- Ja, jeg gjorde det med Vålerenga, og som jeg sier var det ubehagelig følelsesmessig. Det kan være utrolig behagelig også, men det svinger veldig.

- Ønsker du å trene en utenlandsk klubb igjen på sikt?

- Ja, definitivt. Helst et land der du kan språket, og da blir det ganske enkelt, det blir Tyskland, Belgia, Østerrike, Danmark, Sverige, England eller Skottland.

Moderne manager Bookmakerne i England har Huddersfield-sjef Lee Clark (39) som favoritt til jobben, samt tidligere QPR-manager Neil Warnock (63). Også Chelsea-assistent Roberto Di Matteo er nevnt, sammen med travere som Gordon Strachan (54) og Steve Bruce (51).

- Jeg håper de finner en moderne manager, at de ikke tar inn en gammel, britisk manager som er utgått på dato. Jeg håper inderlig at de finner en som vet hvordan du spiller dagens type fotball, sier Rekdal.

- Hvem kan det være?

- Det kan være hvem som helst, bare ikke en gammel engelsk manager som står der og holder på med de samme metodene han har brukt i evig tid.

Rekdal sier han ikke har vært så tett på Leeds at han kan vurdere om det var riktig å sparke Grayson.

Men han har fått med seg at Leeds ikke lenger bruker mye penger på overgangsmarkedet, klubben nesten gikk under etter nedrykket fra Premier League i 2004.

På grunn av manglende satsing tviler Rekdal på et gjensyn med den øverste divisjonen med det første, selv om klubben bare har fire poeng opp til play off i The Championship.

- Grayson fikk de opp i League One. Men skal du ta steget videre til Premier League så må du faktisk investere littegrann, og det gjør ikke Leeds i det hele tatt, sier Rekdal

- De selger spillere snart de har muligheten, og henter spillere inn på lån. Det virker som de prøver å rykke opp på den billigste måten. En gammel storklubb som Leeds må satse hvis de skal komme opp igjen.