Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal vil ringe Panzer

Erik Hagen vil bort fra Zenit snarest mulig. Da Dagbladet fortalte nyheten til Kjetil Rekdal, spurte Kaiserslautern- treneren etter telefonnummeret hans.

Erik Hagen er for tida på treningsleir i Dubai sammen med resten av Zenit-laget. Det er fint og varmt i Emiratene - men Hagen tror idyllen er kortvarig.

Noe er i bildet

- Slik situasjonen er nå vil jeg helst bort fra klubben. Det sa jeg til dem i desember, og de fikk samme beskjed da vi møttes etter juleferien, sier Hagen til Dagbladet.

Vålerenga har vært nevnt som midtstopperens neste arbeidsgiver omtrent fra den førjulsdagen i 2004 da han dro til Russland. Interessen skal ikke ha kjølnet selv om Martin Andresen nå er sjef.

Rosenborg har også vært inne i bildet, men de er mindre ivrige nå.

- Jeg vil ikke kommentere om norske klubber er interessante. Det holder jeg tett om, sier Hagen.

- Men at det er noe inne i bildet, det kan jeg bekrefte. Kanskje skjer det noe i januar, det er det jeg ønsker, og Zenit er ikke avvisende.

Hagen - som må regne med en kraftig lønnsnedgang om han skal komme hjem til Norge - håper et skifte kan gi ham spilletida han trenger for å fortsette landslagskarrieren.

SKAL BORT FRA ST. PETERSBURG: Erik Hagen har varslet Zenit om at han ønsker klubbskifte, og kanskje skjer det noe i januar. Foto: Scanpix/Reuters
SKAL BORT FRA ST. PETERSBURG: Erik Hagen har varslet Zenit om at han ønsker klubbskifte, og kanskje skjer det noe i januar. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Så fremt jeg får en ny klubb så ønsker jeg å bli med videre for Norge. Men i fjor var det sånn at jeg spilte for landslaget, men ikke for klubblaget. Det er ikke helt sånn det skal være, sier Hagen.

Kjetil Rekdal trente Vålerenga det året Erik Hagen spilte seg inn på landslaget. I dag er han i Kaiserslautern, og kobles stadig til norske spillere. Hittil har han ikke kjøpt noen slike, men gårsdagens Panzer-erklæring vekket liv i romsdalingen.

Ba om nummeret

Da Dagbladet fortalte Rekdal hva Hagen tenker, reagerte han sånn:

- Det er vanskelig å svare på om han er interessant for oss. Mye spiller en rolle - økonomi, hva vi egentlig trenger, og ikke minst hva han kan ønske seg selv. Har du nummeret hans?

Ting kan skje

Etter å ha fått tallene han trenger, og blåst ut litt frustrasjon over forsinkelsene på flyplassen - Kaiserslautern var i går på vei hjem fra treningsleir på Gran Canaria - er han rask med å understreke at de i utgangspunktet ikke trenger stoppere.

- Vi har nok av dem, og allerede kvittet oss med én. Kanskje drar én til, vi får se. Det vi leter etter er en kantspiller, en høyreback og en stor spiss. Men ting kan skje, man vet aldri, sier Rekdal, som derfor ikke vil avvise at Hagen er interessant.

I hvert fall ikke før de har tatt en prat.

• Kaiserslautern har fra før lagt inn bud på Steffen Iversen, men det ble blankt avvist av Rosenborg.

SKAL HØRE MED PANSER: Kjetil Rekdal akter å ringe sin tidligere spiller i Vålerenga.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media