GRUNDIG GJENNOMGANG: Vålerengas nyansatte trener Kjetil Rekdal og stabssjef Stig-Ove Sandnes snakker med alle ansatte i klubben. Målet er å få ned på papiret alt som skal danne grunnlag for å stake ut en ny kurs. Foto: SIGBJØRN STRAND
GRUNDIG GJENNOMGANG: Vålerengas nyansatte trener Kjetil Rekdal og stabssjef Stig-Ove Sandnes snakker med alle ansatte i klubben. Målet er å få ned på papiret alt som skal danne grunnlag for å stake ut en ny kurs. Foto: SIGBJØRN STRANDVis mer

Rekdal vil «stake opp» i Vålerenga

- Vi har fått innspill på hvordan folk opplever det har vært.


(Dagbladet): Kjetil Rekdal har gått i gang med en grundig ryddejobb i klubblokalene i Vallhall. Sammen med Vålerengas stabsjef Stig-Ove Sandnes skal han ha samtaler med alle i administrasjon, sportslig apparat og alle spillerne.

Sandnes skriver ned alt som kommer fram i samtalene.

- Det betyr veldig mye. Stig-Ove er meget dyktig og strukturert, og fanger opp det vi gjør. Jeg er en som prater mer enn jeg noterer ned, så dette er to roller som passer godt opp mot hverandre. Hvis jeg skal sitte og skrive i tillegg, går mye tid bort for meg, og det har vi ikke tid til, sier Rekdal.

- Tanken er at når du skal stake ut en ny kurs er det greit å ikke bare ha det muntlig, men tidlig få skriftliggjort det som skal legge grunnlaget videre, sier Sandnes, som kom fra jobben som administrerende direktør i Tromsø i høst.

Skal «stake opp» Resultatet av prosessen blir et dokument eller en slags manual for videre arbeid i Vålerenga. Gammelt grums skal fram i lyset - ansettelsen av Rekdal er en anledning til å starte med blanke ark.

- Vi har fått noen innspill på hvordan folk opplever at det har vært, eller hvordan det er her, og da er det lettere for oss som kommer utenfra å kunne påvirke og stake opp, sier Rekdal.

- Vålerenga er en formidabel klubb med mange elementer i seg. Det er viktig at alle elementene i klubben er inne på samme kursen. Det tror jeg er viktig. For hvis vi skal ha et virvar av uttalelser, et virvar av avgjørelser og et virvar av retninger, blir det vanskelig. Selv om mitt område er å sørge for at a-laget er best mulig, er det samtidig en del av hele klubben, sier treneren.

Gjennomslagskraft Rekdal mener også at han som ny i klubben har større sjanse for å få til endringer. Slik sett kan samtalene hans med alle ansatte være en anledning til dem for å lufte eventuelle frustrasjoner.

- Det er lettere for oss å få gjennomslag for nye ting enn for dem som har sittet her i fem-seks-sju-ti år. Uten at jeg skal si at det er blitt gjort noe galt. Men vi ser det kanskje på en annen måte, og så diskuterer vi med dem som har fartstid her.

Målet er uansett at Vålerenga skal utnytte sitt potensiale bedre - både sportslig, publikumsmessig og kommersielt.

- Vi skal prøve å «restarte» klubben og skape interesse - både på og utenfor banen. Det er et produkt vi skal selge, sier Rekdal.