Rekdal vil underholde

Vålerenga har fått kritikk for kjedelig spill og Kjetil Rekdal er stemplet som en kynisk taktiker. Men mot Start i morgen ønsker Rekdal at laget hans skal underholde.

VALLE (Dagbladet): Mandags-kampen mot Start er en seriefinale, men kan også bli en klassiker. I hvert fall hvis Kjetil Rekdals spådom slår til:

-  Stort tempo, underholdende, en del mål - og forhåpentlig hjemmeseier. Det viktigste er at det er to lag som satser på sine egne styrker.

Mange mål

Etter flere av årets kamper har Vålerenga fått kritikk for spillestilen. Kjetil Rekdal har forståelse for ønsket om at laget bør underholde mer. Det vil han gjøre noe med foran Ullevaal-publikummet i dag.

-  Vi vil gjerne framstå på en litt annen måte enn vi har gjort. Jeg håper å få se mer fart på spillet mot Start, sier Vålerenga-treneren.

-  Vi jobber hver dag for å få til bedre spill. Og vi skulle så gjerne vist fram sambafotball og fått tre poeng hver eneste runde. Men det er poengene som er viktigst.

Han mener det er flust av eksempler på at fotball ikke er logisk:

-  Det er ikke bestandig slik at det laget som underholder mest, får flest poeng. Men vi vil gjerne at det skal bli mer logisk.

Holder Start?

Da Rekdal studerte terminlista før sesongen, så han ikke for seg at Vålerenga-Start 30. mai skulle være et oppgjør mellom de to beste lagene i landet.

-  Jeg hadde ikke trodd at Start skulle lede etter åtte serierunder. Men jeg forventet at det kunne bli en kamp som tiltrakk seg mye oppmerksomhet.

Likevel:

-  At det er et lag som overrasker i toppen, er ingen overraskelse. Sånn er det hvert år. Denne sesongen er det Start. Og ser du på laget, så skjønner du at de er gode. Spørsmålet er om de har erfaring og kvalitet nok til å holde seg der over tid.

-  Hva tror du?

-  Jeg har ikke sett dem nok. Jeg vet ikke. Men de har mange profiler.

Forholdet til Nordlie

Kjetil Rekdal tok over Vålerenga etter Tom Nordlie da laget rykket ned i 2000.

-  Jeg har ikke noe spesielt forhold til Tom i dag. Han er som alle andre: trener for en konkurrent, en hindring i Tippeligaen, som vi må passere.

Rekdal hadde ikke noe å utsette på Nordlie mens de var sammen i Oslo-klubben.

-  Vi hadde et veldig godt forhold. Jeg lurer på om han ikke helt har forstått hva som skjedde etter den nedrykkssesongen. Hvis han tror jeg hadde en finger med i spillet før han fikk sparken, så tar han feil.

MUNTRE KARER: Vålerenga-trenerne Geir Bakke og Kjetil Rekdal har et ærlig ønske om at laget skal underholde et fullsatt Ullevaal mot serieleder Start i morgen.