Rekdal viste at han fortsatt er sjefen

Vålerenga påførte Aalesund sesongens første tap.

• Vålerenga-Aalesund 2-1 (1-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Mange har vært spent på hvordan duellen mellom Kjetil Rekdal og hans gamle elever skulle bli. Men i oppgjøret mellom serieleder Aalesund og bunnlaget Vålerenga, var det Kjetil Rekdal og hans mannskap som overrasket mest.
De første 45 minuttene på Ullevaal er nok de mest agressive minuttene Vålerenga har vist så langt i deres dårlige sesongåpning. Serielederen på sin side la seg bakpå nærmest fra kampstart, og lot Vålerenga spille ball.

Vålerenga viste gjestene to ganger at de kan slå til når man minst venter det. Og sjefen kunne konstatere allerede til pause at kampen var hjemmelagets beste så langt. Selv ikke med straffemål kunne Aalesund reddes.

- Vi er best i 60 minutter og vinner fortjent. Men vi har masse å lære, for vi har full kontroll, men så begynner spilleren å bli slitne. Vi har ikke den smartnessen et topplag skal ha, men vi spiller med en formidabel innsats, sier Kjetil Rekdal til C More etter kampslutt.

Kunn tatt tidlig ledelse
Det hadde ikke gått mer enn tre minutter før hjemmelaget fikk sin første store målsjanse på hjemmearenaen. Med innsiden av foten fyrte Mostafa "Mos" Abdellaoue av på helvolley, men forsøket gikk rett i Aalesund-keeper Grytebust.
Allerede før klokka viste ti minutter på landslagsarenaen fikk Vålerenga nok en stor sjanse til å ta en tidlig ledelse i kampen. Etter innlegg fra Daniel Fredheim Holm, skyter Simon Larsen fra 7 meter, men igjen er Grytebust akkurat der har skal være, og hindrer scoring på mesterlig vis.

Tåspiss fra Mos
Vålerenga spilte best i første omgang. Selv om ikke avslutningene satt helt, gjorde forsvaret en god jobb, deriblant også debutanten Marcel Wawryznkiewicz. Men det må sies at forsvaret ikke hadde de helt store oppgavene å jobbe med, siden Aalesund ikke fikk særlig dreis på sine angrep.
Gjestene kom noe mer med i kampen mot slutten av de første 45. Men da svarte Vålerenga med å endelig sette ballen i nettet. Etter 41 minutter spilt ordner Mohammed Fellah god stemning i Vålerenga-garderoben i pausen.

Fellah fikk en tåspiss på et hardt innlegg langs bakken fra Daniel Fredheim Holm, og de blåkledde kunne endelig se ballen trille over målstreken bak Grytebust.

Overrasket Men mens Vålerenga fokuserte på å fortsette der de slapp før pause, ga Jan Jönsson beskjed til sine gutter om at vil man beholde serieledelsen må aggressiviteten opp i de siste 45 minuttene av kampen på Ullevaal. De første ti minuttene viste gjestene bedre takter, men uten å komme til de store sjansene.
Og igjen smalt det fra Vålerenga mens Aalesund viste initiativ. Etter 58. minutter kom hjemmelaget i full fart på kontring. På pasning fra Mohammed Fellah skøyt Bojan Zajic, og returen fra Aalesund-keeperen passer Mos på å sette inn i nettmaskene, til en befriende 2-0 ledelse for hjemmelaget.

Med flere overganger og sjanser viste Vålerenga, og særlig Bojan Zajic, seg også sterkere utover i andreomgangen. Selv om Aalesund var mer med i kampen, var det likevel de blåkledde som var farligst.
Selv etter at Vålerengas Fegor Ogude feller Christian Myklebust i det 81. minutt, og Fredrik Ulvestad satt den sikkert i mål bak Gudmund Taksdal Kongshavn, så hjalp det ikke for Aalesund.

- Det var utrolig klønete gjort, konstaterte Rekdal etter kampslutt.

Og deretter og ut ble det noen nervepirrende minutter for Kjetil Rekdals menn, som virkelig slapp jubelen løs da dommeren blåste av kampen, fire minutter på overtid, etter at Aalesund fikk to store sjanser på slutten.
Med seieren over Aalesund klatrer Vålerenga opp til en 11. plass, og kan med det fortsette å fokusere på de positive taktene fra seieren over Aalesund.

SCORET: Mohammed Fellah fikk kreditert den første scoringen for Vålerenga. Til slutt vant Oslo-laget 2-1 over Aalesund. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SCORET: Mohammed Fellah fikk kreditert den første scoringen for Vålerenga. Til slutt vant Oslo-laget 2-1 over Aalesund. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer