Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal vurderer å trekke seg

VIF-treneren rasende på spillerne.

(Dagbladet.no): FFK-VIF 2-1

På en pressekonferanse etter tapet mot Fredrikstad var Rekdal rasende og oppgitt over innsatsen fra Oslo-laget.

- Spillerne gidder ikke yte noe ute på banen. Hvis de ikke skjerper seg, hvis de ikke er villig til å bedre seg, så vurderer jeg å trekke meg, sa Rekdal til Dagbladet.no etter kampen.

Varsler oppvask

I morgen er det varslet oppvask på Valle-brakka, og da vurderer Rekdal sine muligheter.

- Jeg er skikkelig forbannet og provosert. Fredrikstad skapte 13 målsjanser bare i andre omgang. En spiller som Hans Erik Ramberg, som var fotballinvalid for to år siden, fikk lov til å kjøre rundt med midtbanen vår. Da er det noe fundamentalt galt, sa Rekdal.

- Hvis de ikke nå prøver å spille offensiv fotball, med vinger og høy midtbane, får vi heller legge oss bakover, kontre, og heller redde stumpen, sa Rekdal til Dagbladet.no.

Ingenting å stille opp med

JUBLER: Ungareren Mihaly Tóth sto for kampens første mål, da han brøytet seg gjennom et nærmest urørlig VIF-forsvar. Foto: Scanpix
JUBLER: Ungareren Mihaly Tóth sto for kampens første mål, da han brøytet seg gjennom et nærmest urørlig VIF-forsvar. Foto: Scanpix Vis mer

For det var ikke mye som minnet om fjorårets seriegull på Fredrikstad Stadion i kveld. Oslo-laget hadde så godt som ingenting å stille opp med mot angrepsvillige østfoldinger.

På kantene stilte FFK opp med lynkjappe Brian West, som gang på gang utfordret og vant mot Muri og resten av Vålerenga-forsvaret. Eller Simen Brenne, som dirigerte og briljerte på midtbanen. Også unggutten Tarek Elyounoussi markerte seg med stor hurtighet.

Tilsammen utgjorde de mer enn nok for VIF å bryne seg på.

Etter kampen måtte Tore André Flo si seg enig i den karakteristikken.

- Vi hadde ikke noen god dag i dag, vi var daffe lenge. Vi fikk aldri opp giret. Det var en fortjent seier til Fredrikstad, og vi kom på etterskudd på alt mulig, sa Flo til P4 rett etter kampen.

- Vi vinner fortjent og styrer kampen i to ganger 45 minutter, men vinner bare 2-1. I dag er vi er mye bedre enn Vålerenga, sa FFK-spiller John Anders Bjørkøy til samme kanal.

VIF på hælene

Og presset begynte tidlig. Etter ti minutter fikk spissen Mihaly Tòth prøve seg på et statisk VIF-forsvar på hælene. Og ungareren lot seg ikke be to ganger da Muri bommet på klareringen. Tsth satte fart og plasserte ballen rutinert bak Arason i VIF-målet.

Rekdal vurderer å trekke seg

1-0, og ikke i nærheten av ufortjent, for det tok over halvtimen før Vålerenga klarte å ta tilbake noe av banen. Og da kom også Oslo-lagets eneste scoring. Jarl André Storbæk får gå upresset nedoover høyresida, og legger en lang kryssball over til Freddy dos Santos, for anledningen omskolert til spiss.

Skeid-gutten gjør ingen feil når han header ballen sikkert i motsatte hjørne.

Show FFK

Men deretter og ut var det show FFK i Fredrikstad. Østfoldingene var rett og slett bedre enn Oslo-laget i alle ledd, og det var bare en god Arason i VIFs mål som hindret at det ikke var flere mål i minus da lagene gikk til pause.

Og andreomgangen startet som den første. Kreative og fotrappe FFK-spillere drev fortvilte Vålerenga-spillere til stygt spill.

Og akkurat det ble også banen til Oslo-laget i sjette serierunde.

Wæhler i dusjen

Etter 77 minutter måtte Kjetil Wæhler gå i dusjen etter sitt andre gule. Wæhler dro ned en fintspillende Simen Brenne, og på det påfølgende frisparket fikk den samme Brenne stå alene på femmeteren og nikke ballen enkelt over en utrusende Arason.

Nok en gang helt fortjent, for Vålerenga hadde ingenting å by på, verken før eller etter utvisningen.

Fredrikstad kontrollerte enkelt ut de siste femten minuttene, og sendte Oslo-laget hjem uten seriepoeng, og med en god del å tenke på.

Og det hjelper heller ikke trener Rekdal at Vålerenga må ta Lillestrøm uten Ardian Gashi (tre gule) og Kjetil Wæhler (karantene) neste uke.

Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

ANER TEGNINGA: Kjetil Wæhler får sitt andre gule for å dra ned FFKs Simen Brenne. Etter 77 minutter må han finne veien til dusjen på egen hånd.
<B>VURDERER Å TREKKE SEG:</B>Kjetil Rekdal var provosert over sine egne spilleres jobb i dag. Nå vurderer han å si opp som Vålerenga-trener.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling