Rekdal ydmyket av gamleklubben

Drømmeavskjed for Jan Jönsson da forgjengeren ble utklasset.

• AALESUND - VÅLERENGA 4-1
ÅLESUND (Dagbladet): En seier var sterkt ønsket fra både Jan Jönsson i sin siste hjemmekamp i Ålesund og for Kjetil Rekdal tilbake på sin tidligere hjemmebane.

I så fall ville Rekdal holde gamleklubben på behørlig avstand og sikre den viktige 6. plassen som Vålerenga har budsjettert med.

Men det var AaFK som åpnet best på eget kunstgress. Etter seks minutter hadde Leke James og Henrik Bjørdal en dobbeltsjanse, men Michael Langer reddet mesterlig.

Fem minutter senere smalt det imidlertid i motsatt ende. Simon Larsen fikk drømmetreff fra 16 meter, og Sten Grytebust kunne ikke hindre VIF i å ta ledelsen i Ålesund.

Leke i scoringsform Etter 23 minutter slo Demar Phillips et perfekt innlegg inn i boksen. Både retningen og kraften var ideell, men det var ikke pasningsmottakeren. Michael Barrantes er nemlig ingen hodespesialist og headet utenfor.

300 sekunder senere fikk hjemmelaget sin velfortjente utligning i Jan Jönssons siste hjemmekamp på Sunnmøre. Phillips volley ble først mesterlig reddet av Langer, men formsterke Leke James jaktet returen og fikk tuppet ballen i mål. Det var nigerianerens tiende mål på de siste 15 seriekampene.

Barrantes brukte hodet Like etter initierte 17 år gamle Bjørdal et vakkert AaFK-angrep med vakre tekniske detaljer. Han spilte fri Akeem Latifu, som traff Langer midt i hodet med en suser, mens returen fra Fredrik Ulvestad ble blokkert i siste skund. VIF kunne takke Langer og marginer for at de ikke lå under.

Men etter 34 minutter traff Phillips med nok et perfekt innlegg, og denne gang var også headingen til Barrantes perfekt. Ballkunstneren fikk fulltreff med hodestøtet og scoret en svært sjelden scoring med pannebrasken.

AaFK spilte til tider glitrende fotball og kunne ledet med både tre og fire mål til pause. På overtid av 1. omgang fant Leke Barrantes på bakerste stolpe. Målet var åpent, men costarikaneren måtte skli for å nå ballen og sklei ballen over det åpne målet.

Barrantes-show Selv om playmakeren spolerte mange målsjanser, var det Barrantes som stod for scoringene. Etter 52 minutter lurte han inn et frispark fra 18 meter under muren og i mål. Dermed ledet AaFK fullt fortjent 3-1 etter 52 minutter.

AaFK og VIF har hatt helt motsatt formkurve, og i dette oppgjøret viste tangotrøyene hvorfor de er et av høstens formlag. Jönssons menn vant kun én av de tolv første kampene, men står nå med ni seirer på de siste 17 opptredene.

Mot VIF var AaFK i egen klasse, men etter 3-1-scoringen dalte intensiteten betraktelig i kampen. Sjansene uteble, og AaFK kontrollerte.

Mos scoret etter ett minutt på banen Ti minutter før slutt ble Barrantes byttet ut til stående applaus. Inn kom tidligere VIF-spiller Mustafa Abdellaoue. Ett minutter senere økte målsniken ledelsen til 4-1 da han videreforedlet Bjørdals gjennomspill og var iskald alene med keeper.

Dermed klatret AaFK helt opp i ryggen på Vålerenga i kampen om 6. plassen, og dermed fik Jönsson en drømmeavskjed i sin siste hjemmekamp som AaFK-trener.