Rekdal ydmyket av klubben som ikke «eksisterer i hans verden»

AaFK tok sin sjuende strake hjemmeseier over VIF.

Aalesund - Vålerenga 2-0 (2-0)

ÅLESUND (Dagbladet): AaFK hadde vunnet de seks siste hjemmekampene mot Vålerenga før kveldens møte i regnværet på Color Line Stadion.

Majoriteten av seirene har vært med Kjetil Rekdal som AaFK-trener, men nå er tangotrøyene kanskje den klubben VIF-trener Rekdal aller helst vil slå - selv om han overfor Dagbladet hevdet at «Aaleund er en klubb som ikke eksisterer i min verden.»

Men akkurat som i vårens oppgjør på Ullevaal, gikk en oppgitt Rekdal tapende ut av trenerduellen mot sin tidligere elev i AaFK, Trond Fredriksen.

Scoringer av Leke James og Peter Orry Larsen gjorde at sunnmøringene tok sin sjuende strake hjemmeseier mot Oslo-klubben. Triumfen var også AaFKs fjerde strake på hjemmebane i årets Tippeliga.

AaFK klatret dermed langt vekk fra nedrykksstriden og opp på 9. plass på tabellen, mens VIF misbrukte muligheten til å innta 3. plassen.

- Det er sinnssykt deilig å vinne, og det er ekstremt viktig når vi ligger der vi ligger. I dag følger vi kampplanen til punkt og prikke, sier Bjørn Helge Riise til Dagbladet.

- Vi gjør egentlig det meste feil. Vi gir bort mål og overganger. Vi er inne i en blindgate nå. I dag hadde vi tapt for alle lag i Tippeligaen, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

Kjempebom og kjempetabbe Rekdal startet med hele tre tidligere AaFK-spillere på Color Line Stadion, Jonatan Tollås Nation, Enar Jäager og Alexander Mathisen, mens AaFK-duoen Magne Hoseth og Mostafa Abdellaoue møtte gamle lagkamerater i VIF.

Etter en jevn åpning var det Mathisen som fikk kampens første sjanse. Den var omtrent så stor som en sjanse kan være.

Edvard Skagestad ga plutselig bort ballen til Moa, som fant Mathisen på blankt mål. Men den tidligere AaFK-angriperen klarte utrolig nok å misbruke gigantsjansen fra fem meter.

I stedet smalt ballen i nettet i motsatt ende. Jonatan Tollås Nation rotet det til mot tidligere lagkompiser, slik at Leke James enkelt kunne bredside ballen i mål fra tre meter.

- Jeg prøvde å klarere, men bommet dessverre, sier Tollås.

- Jonatan gjorde en svak 1. omgang, men i 2. omgang var han meget god. Det er kanskje det beste jeg har sett han i år, sier Rekdal til Dagbladet.

Stortalentet Henrik Bjørdal hadde en god sjanse etter en halvtime, men kantspillerens skudd gikk via en VIF-spiller og like utenfor.

Ny AaFK-scoring rett før pause Det var gjestene fra Oslo som styrtet banespillet, men AaFK som var farligst. Rett før pause var Bjørdal farlig frempå igjen, men 18-åringens skudd fra 18 meter suste i tverrliggeren.

På overtid av 1. omgang kom 2-0-scoringen. Et fint AaFK-angrep havnet etter hvert hos Leke James, som trikset elegant forbi sin oppasser og banket til. Returen endte hos Peter Orry Larsen, som banket ballen opp i nettaket fra kort hold.

Etter pause fortsatte AaFK å kontre svært så effektivt. 50 minutter viste kampuret da vertene produserte en enorm dobbelsjanse, men verken Bjørdal eller Orry Larsen klarte å overliste Sascha Burchert i VIF-buret.

Vålerenga hadde ballen mye, men slet med å skape målsjanser. Moa hadde et godt skuddforsøk etter 70 minutter, men Sten Grytebust hang med på notene.

Selv om Rekdals menn presset på for en scoring, holdt AaFK godt unna - akkurat slik som mot Strømsgodset i forrige hjemmekamp - og tok sin fjerde strake hjemmeseier i Tippeligaen.

- Det har blitt et fenomen at vi alltid slår VIF på hjemmebane. Jeg vet ikke hvorfor det er slik, men det er noen lag vi har veldig godt tak på, sier Sten Grytebust til Dagbladet.

- Dette smakte virkelig godt. Nå må vi klare å gjøre dette borte også, og det tror jeg at vi skal klare. I dag fikk jeg de svarene jeg har lett etter. Nå skal vi slå Lillestrøm på Åråsen, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

HELT: Leke James hadde en stor dag på jobben mot Vålerenga. Her sender han AaFK i føringen etter bare 12 minutter.
Foto: Svein Ove EkornesvÂg / NTB scanpix
HELT: Leke James hadde en stor dag på jobben mot Vålerenga. Her sender han AaFK i føringen etter bare 12 minutter. Foto: Svein Ove EkornesvÂg / NTB scanpix Vis mer