REKDAL

BERLIN (Dagbladet): Hertha Berlin- Kaiserslautern 2-0. På Drillos blir Kjetil Rekdal ofte den usynlige grovarbeideren. Men i gårsdagens smått sensasjonelle seier over serieleder Kaiserslautern var libero og kaptein Rekdal den mest synlige av alle. Han så ut til å elske det.

-Vi fortjente seieren, men det var ingen kjempeprestasjon å slå serielederen, sier Kjetil.

-Det er en større prestasjon å ha dratt dette laget opp av gjørma. Det hadde ikke skjedd om jeg ikke hadde presset gjennom forandringer, sier Herthas kaptein.

Stor sjøltillit

Mye skal til for å overgå Kjetil Rekdals jobb som kaptein i går. Han spilte med stor sjøltillit i sjefrollen og loste laget sitt til triumf - den sjette på rad - over Otto Rehhagels (tidligere manager for Rune Bratseth i Werder Bremen) Kaiserslautern. Og seieren var fullt fortjent.

Rekdal gestikulerte og pekte, ga meldinger i ett sett og tok sjøl samtlige frispark - overalt på banen. Bare på det første frisparket etter to minutter overlot han jobben til en medspiller.

Steffen Karl takket for den uventede tilliten ved å banke skuddet fra 30 meter inn til det lengste hjørnet. Og fikk et anerkjennende nikk fra Rekdal.

Gammaldags

Det var tydelig å se at Rekdal stortrives i sin nye rolle som totalt fristilt libero for Hertha. Men det spørs om landslagssjef Egil «Drillo» Olsen hadde likt det han så. Rekdal tok til tider ut over 20 meters sikring bak resten av forsvaret. I neste øyeblikk var han oppe og presset ballfører som førsteforsvarer. Slik har ikke norske topplag spilt siden 80-tallet. Men mot Rehhagels gutter var det et vellykket trekk.

Utover i andre omgang ble Rehhagel så fortvilt over hvordan Rekdal manøverte laget sitt at han kokte over og ble bedt om å sette seg rolig ned av dommeren.
Også da applauderte Rekdal.

Kjeftet på fansen

Like etter at Michael Preetz hadde lagt på til 2-0 etter 71 minutter, ble Kaiserslauterns Marco Reich truffet av en gjenstand kastet av en Hertha-supporter. Da eksploderte Rekdal. Han gikk rett til trubunen og viste med tydelige håndbevegelser hva han mente om sine egne supportere.

En finger til hodet betyr bare en ting.

Men man skal være trygg på sin egen posisjon for å gjøre apekatt-tegn mot sine egne.

<B>STORSPILTE:</B> Hertha Berlins kaptein Kjetil Rekdal var overbevisende mot serieleder Kaiserlautern.
Kjetil Rekdal