Rekdals debutantkeeper reddet Aalesund.

Martins menn en plass nærmere nedrykk.

(Dagbladet.no): Aalesund - Vålerenga 0-0.

Før kampen overrasket Rekdal med å vrake U21-landslagspilleren Andreas Lie til fordel for den serbiske nyinnkjøpte keeper, og viste seg nok en gang å være den taktiske reven Aalesund trenger for å overleve i tippeligaen.  

Vålerenga stanget og stanget og er på åttende kampen på rad uten seier. Moldes sterke 3-1- seier mot Lyn på bortebane sørget for at Romsdalingen passerte Oslo-laget, som nå bare har Lillestrøm og HamKam mellom seg og kvalikkplass.

Etter en rolig start brente bortelagets landslagskandidater det de hadde av sjanser i en forrykende andreomgang. 

- Kampen var positiv på mange måter, sa Vålerengas trener Tor Ole Skullerud til TV2 etter kampen. - Vi skaper bra med sjanser, men mangler uttelling.

Rekdal var passe fornøyd med sine første poeng som Aalesund-trener:

- Vi har løftet oss på nivå og det er positivt. Vi skal bli bedre etterhvert, sa mannen som i 2005 trenge motstanderne til tippeligagull.

På tribunen satt Åge Hareide og noterte seg banens beste på blokka: Enda en keeper uten norsk statsborgerskap.

Tam start

BANENS BESTE:
Nenad Novakovic sikret et poeng i Rekdals hjemmedebut. FOTO: SVEN OVE EKORNSVÅG/ SCANPIX
BANENS BESTE: Nenad Novakovic sikret et poeng i Rekdals hjemmedebut. FOTO: SVEN OVE EKORNSVÅG/ SCANPIX Vis mer

Ingen av lagene hadde noe særlig grunn til å være fornøyd med en førsteomgang som ikke ga nettsus på Color Line Stadion.

Det var mye nesten for Vålerenga spydspisser Bengt Sæternes og Luton Shelton, samtidig som Aalesund var farlig frampå ved et par anledninger.

Kjetil Rekdal hadde kommet med nok en overraskelse fra start i tillegg til keeperdebuten til serbiske Nenad Novakovic.  

Samtidig som Molde tidlig gikk i ledelsen med to mål i Oslo, virket begge lagene litt nervøse i den første omgangen. 

Straffespark

I det 54. minutt var lagkaptein og lagleder Martin Andresen en fingertupp unna å sende Vålerenga i ledelsen, men Aalesund serbiske sisteskanse viste hvorfor han starter mellom stengene i en av Ålesunds mange skjebnekamper framover.  

Minutter senere hadde bortelaget en ny kjempesjanse inne i boksen til Aalesund, men André Muri fikk ikke stokket beina.

Bortelaget presset på for å få det første målet, og satte inn alle offensive krefter i form av innbyttere Mohammed Abdellaoue og Bojan Sajic.

Rekdals debutantkeeper reddet Aalesund.

I det 75. minutt kunne Jonathan Parr like gjerne forsårsaket straffespark på sin tackling av Adbellaoue, men dommeren vinket spillet videre.

Banens beste

Tre minutter før slutt så det endelig ut til at Martins disipler skulle få betalt for det massive trykket de produserte i andreomgangen. Sæternes fikk kontroll på ballen innenfor sekstenmeteren, fikk vendt seg og satt den forbi Aalesunds keeper, men til side for mål.

Lars Iver Strand og Moa Abdellaoue hadde hver sin store mulighet på overtid, men fikk ikke satt ballen i mål.

Novacovic ble mot slutten av kampen kåret til Aalesund beste spiller av en lokal Jury. Ingen kontroversiell avgjørelse sett utfra målprotokollen etter et massivt trykk fra bortelaget. 

Stem på folkebørsen:

MISFORNØYD MARTIN: Martin Andresen gikk nok en gang av banen uten full pott. På de seneste åtte kampene har Oslo-laget tatt fire poeng.
FORNØYD REKDAL: Aalesund-treneren mente sine spillere klarte seg godt mot Vålerengas kobbel av landslagskandidater.