Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start slo Kristiansund i Eliteserien

Rekdals gode START fortsetter - slo Kristiansund

Scoringer av Kevin Kabran og Mathias Bringaker sørget for jubel på Sør Arena og Rekdal er fortsatt ubeseiret som Start-trener.

MÅLSCORER: 1-0 ved Starts Kevin Kabran under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Kristiansund på Sør Arena.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
MÅLSCORER: 1-0 ved Starts Kevin Kabran under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Kristiansund på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Start - Kristiansund 2-0 (0-0)

Kjetil Rekdals solide start på Sørlandet fortsatte da hans mannskap tok sin første ligaseier som Start-trener mot Kristiansund.

Etter uavgjort mot Strømsgodset og avansement etter straffespark mot HamKam i cupen tok Start sin tredje seier i ligaen for sesongen hjemme mot et høytflygende Kristiansund-lag.

Dermed er laget à jour med Stabæk og har kontakt med lagene foran på tabellen.

- Det svinger veldig. Vi lever litt farlig, men så scorer vi i en litt dårlig periode for oss. Vi er ikke flinke nok til å ri på den ledelsen en stund, men etter vi scorer det andre er vi gode. Det er betraktelig bedre på en del ting vi har jobbet mye med, så det skal vi fortsette med å gjøre enda bedre, sier Rekdal til Eurosport.

Svenske Kevin Kabran og unggutten Mathias Bringaker sto for scoringene da Start tok med seg alle tre poengene.

- Jeg syntes vi gjorde en god kamp, vi kontrollerer omtrent hele kampen og i andre omgang har vi en del sjanser og avgjør kampen, sa Kevin Kabran til Eurosport etter kampen.

Målscoreren sier at laget har merket forskjellen etter at de fikk inn Rekdal som trener.

- Vi har jobbet mye med strukturen i laget og mye på det defensive. Det virker som det har blitt mer stabilt. Det kjennes tryggere og vi jobber bra for hverandre, sier Kabran.

Det var likevel i motsatt ende av banen at banens beste spiller befant seg. Starts tyske målvakt Jonas Deumeland gjorde en praktfull kamp og holdt nullen etter flere solide redninger mot Kristiansunds gode spisspar Benjamin Stokke og Daouda Bamba.

Sjansefattig første omgang

Start var det beste laget på hjemmebane i Kristiansand i den første omgangen. I en omgang hvor det ble mange avbrudd på grunn av frispark og dødballsituasjoner, slet lagene med å finne en god rytme i spillet sitt.

Start fikk også kampens første sjanse. Børufsen fikk til et meget godt skudd fra hjørnet av sekstenmeteren etter fem minutter, men kula strøk på utsida av stolpen til Kristiansund.

Halvveis i omgangen var Start på en ny farlig visitt. Et strålende innlegg fra Wichne fant Aron Sigurdarson mellom KBKs stoppere, men islendingen fikk ikke til en ordentlig avslutning.

Det var likevel ikke all verdens å skrive hjem om for noen av lagene etter den første omgangen. Kjetil Rekdal etterspurte mer tyngde foran mål før den andre omgangen.

- Vi har bra kontroll på det. Det er litt for tynt i fremste tredel, men bra fram til det og vi klarer å kontrollere kampen, så det er positivt. Vi må bli mer målfarlige, sa Kjetil Rekdal til Eurosport i pausen.

Kabran-mål

Rekdal fikk som han hadde bestilt etter kvarteret av andre omgang.

Henrik Robstad spilte en flott ball i bakrom og Kabran timet løpet sitt perfekt. Alene med McDermott var Kabran rolig og løftet ballen over keeperen og bort i lengste hjørnet.

Kort tid etter var Bamba igjennom for KBK. Spissen fikk en dytt i ryggen da han rundet Deumeland, og gikk ned og ropte etter straffe, men fikk ikke gehør hos dommer Svein Oddvar Moen.

Kristiansund kastet spillere i angrep og det åpnet for kontringsmuligheter for hjemmelaget. Kabran fikk nesten en hel banehalvdel å løpe på, men gjorde et merkelig valg ved å stoppe opp og gå på skrå vekk fra mål i stedet for rett mot og skuddet gikk bare i nettveggen.

Bringaker avgjorde

Kampen sto og vippet og Start var heldige som slapp unna et selvmål da Damion Lowes klarering etter et skummelt innlegg bak Starts forsvar, ble reddet av en god og heldig Deumeland.

Deumeland fortsatte storspillet da han ved to anledninger reddet godt fra farlige Benjamin Stokke på topp hos Kristiansund.

Mathias Bringaker avgjorde kampen da han satte inn sitt aller første eliteseriemål for Start med tre minutter igjen av oppgjøret. Starts talentfulle midtbanespiller Tobias Christensen fant spissen med en godt timet pasning og Bringaker avsluttet kontant og sikret en meget viktig Start-seier.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!