I FORM: Torgeir Børven har seks nettkjenninger i treningskampene så langt i vinter. Kjetil Rekdals mål for lagkameratene er å gi 21-åringen 50 målsjanser i Tippeligaen denne sesongen.
I FORM: Torgeir Børven har seks nettkjenninger i treningskampene så langt i vinter. Kjetil Rekdals mål for lagkameratene er å gi 21-åringen 50 målsjanser i Tippeligaen denne sesongen.Vis mer

Rekdals mål for Børven: 15 mål på 50 sjanser

Scoret for tomme tribuner i dag.

LILLESTRØM (Dagbladet): Det pleier å være voldsom stemning og over snittet med følelser i sving når Lillestrøm og Vålerenga barket sammen.

Da det to erkerivalene møttes i LSK-hallen i ettermiddag, var det imidlertid lite som minnet om hatoppgjør.

Kampen ble nemlig spilt for tomme tribuner ettersom LSK ikke hadde nok tilgjengelige frivillige til å håndtere eventuelle skuelystne.

Storseier
Og det var kanskje like greit — i hvert fall for de med gulsvarte sympatier. Et reservepreget Lillestrøm hang nemlig dårlig med i svingene, noe som illustreres best av sluttresultatet: 0-4 .

Vålerenga var tidvis gode, og på spissplass fortsatte Torgeir Børven (21) som han har gjort siden nyttår: Med å terrorisere motstanderens forsvar.

Den tidligere Odd-spilleren scoret «bare» ett, men skal også ha det meste av æren for Daniel Fredheim Holms 1-0-goal etter 20 minutters spill.

21-åringen var også nær nettkjenning ved tre andre anledninger, før han ble byttet ut etter 62 minutter.

Rekdal-hyllest
Kjetil Rekdal, som i fjor forsøkte å hente Børven til Aalesund, er fornøyd med spissens form 18 dager før seriestart.

- Jeg er glad jeg har ham på mitt lag. Jeg sa til ham i pausen at han ville bli tatt ut etter en time, og da ble han stressa og ville ut og jage mål, sier Rekdal til Dagbladet.

Vålerenga-sjefen beskriver 21-åringen slik:

- Han er en målscorer og en formidabel avslutter. Målet vårt er å gi ham 50 målsjanser i år. Da er han i hvert fall oppe på 15 scoringer. Når det er sagt, så tenker ikke vi bare på at han skal score. Laget skal score. Da er vi fornøyde, sier romsdalingen.

Hvis Børven oppnår Rekdals mål er det gode muligheter for at han blir toppscorer. Sist sesong endte toppscorerduoen Peter Kovacs og Zdenek Ondrasek på 14 nettkjenninger.

- Bedre enn under Martin
21-åringen hevder imidlertid overfor Dagbladet at toppscorertittelen er noe han bruker lite energi på.

- Det hadde vært stort å bli toppscorer, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg prøver å jobbe med ting jeg trenger, og utvikle meg videre. Jeg scoret jo ti mål i fjor, og målet er å score enda flere i år, sier han til Dagbladet.

Børven forteller samtidig at han trives bedre under Kjetil Rekdals ledelse enn Martin Andresens:

- Det er bedre for min del med Rekdal. Martin brukte meg en del som hengende spiss, men jeg føler selv at jeg ikke passer bra der. Jeg føler at jeg er en typisk spiss, og det gjør Rekdal også. Jeg er glad for tilliten, sier Børven, som var litt inn og ut av laget sist sesong.

Vålerenga ledet 1-0 til pause i ettermiddag etter scoring av gamlehelten Daniel Fredheim Holm. Oslo-guttens scoring var riktignok av det heldige slaget.

FORNØYD: Børven satte inn ett av Vålerengas fire mål LSK i ettermiddag.
FORNØYD: Børven satte inn ett av Vålerengas fire mål LSK i ettermiddag. Vis mer

Joachim Thomassen slo en god corner fra høyre. I feltet utnyttet Børven at LSK-keeper Kenneth Udjus var altfor passiv.

Unggutten gikk opp og stanget kula rett ned i beina på lagkompis Fredheim Holm.  27-åringen rakk knapt å reagere før ballen hadde truffet ham i leggen og gått videre inn i nettmaskene.

Mange bytter
Rett etter sidebyttet økte Børven til 2-0, da han styrte inn et hardt og lavt innlegg fra venstresiden med innsiden av høyrefoten.

Lillestrøm viste muskler for første, og siste, gang i kampen etter 55 minutter. Etter et innlegg fra venstresiden, ble ballen klarert ut av boksen.

På kanten av 16-meteren sto Erling Knudtzon, som klemte til mot lengste hjørne. Der lå imidlertid Gudmund Taksdal Kongshavn i full strekk, og slo ballen til side.

Mange bytter preget kampen den siste halvtimen, og det ble kanarifuglene som fikk mest trøbbel på grunn av det.

Halvveis i andre omgang stanget Vålerenga-talentet Chuma Anene inn 3-0 etter et godt innlegg fra innbytter Marcel Wawrzynkiewicz.

Ti minutter før slutt presset Oslo-laget en straffe. Den reddet Udjus etter et svakt skudd av Bojan Zajic, men før LSK klarte å klarere, ble backen Stian Ringstad presset til å løpe ballen i egen kasse.

Avsluttet med ti mann
For bekymrede kanarifans er det verdt å nevne at Lillestrøm bare hadde tre spillere på benken — noe som førte til at de måtte avslutte kampen med ti mann.

PUTTA: Chuma Anene header her inn Vålerengas tredje i ettermiddag - for helt tomme tribuner i LSK-hallen.
PUTTA: Chuma Anene header her inn Vålerengas tredje i ettermiddag - for helt tomme tribuner i LSK-hallen. Vis mer

Det var noe av grunnen til at Kjetil Rekdal ikke var helt tilfreds etterpå.

- Vi er et stykke unna der vi skal være. I første omgang var vi langt unna. Vi hadde kontroll på kampen, men rota mye. Etter pause gjør vi ting mer riktig. Vi vet jo at Lillestrøm mangla en del folk, sånn at forskjellen ble større enn den egentlig er. Det ble uansett mange god opplevelser for oss, sier han.