JUBEL: Mathias Bringaker bærer Herolind Shala på ryggen og feirer Starts andre mål. Foto: NTB scanpix / Schrøder, Tor Erik
JUBEL: Mathias Bringaker bærer Herolind Shala på ryggen og feirer Starts andre mål. Foto: NTB scanpix / Schrøder, Tor ErikVis mer

Start slo Lillestrøm

Rekdals menn herjet i bunnoppgjøret

Timillionersmannen, Adeleke Akinyemi, scoret sitt første mål i Start-trøya.

  • Start - Lillestrøm 3-0 (2-0)

Mye sto på spill da Start og Lillestrøm barket sammen i et regntungt Kristiansand søndag kveld. Hjemmelaget hadde gjort alt for å mobilisere og solgte kampbilletter til én krone per stykk for å trekke flest mulig folk inn stadionportene.

Både Start og Lillestrøm befinner seg i bunnstriden, og det var tre svært viktige poeng de kjempet om. Start fikk en drømmestart med scoring etter fem minutter, og da LSK fikk én mann utvist og straffe imot, ble veien tilbake for tøff.

Kjetil Rekdal tok derimot ikke av etter seieren over nedrykksrivalen.

- Vi har perioder som er dumme, rett og slett. Følelsesmessig er det opp og ned, og jeg ønsker at vi skal gjøre det bedre. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at vi skulle sitte igjen med en 3-0-seier. Vi er forbi Lillestrøm. Det er punkt en, sa han til Eurosport om den videre kampen for overlevelsen.

Første Start-mål

Start har satset hardt før denne sesongen, og også i sommerens overgangsvindu punget sørlendingene ut nye millioner i jakten på resultater.

De har imidlertid uteblitt, og Kjetil Rekdals menn sto uten seier på de fem siste kampene. Treneren vet godt at det ikke vil holde om laget skal holde seg i divisjonen denne sesongen, og derfor var nok gleden stor da timillionersmannen, Adeleke Akinyemi, ga Start en drømmeåpning på kampen.

Nigerianeren, som ble hentet i sommer, startet nedbetalingen da han trillet ballen kaldt inn ved stolperota fem minutter ut i oppgjøret. Hans første scoring for klubben. Først hadde Akinyemi fintet bort Marius Amundsen både én og to ganger, men det var ikke de største problemene forsvareren støtte på i løpet av omgangen.

Utvist

Akinyemi fortsatte å skape trøbbel for Lillestrøm-forsvaret, og la til rette for Herolind Shala et kvarter etter åpningsscoringen. Midtbanespilleren fyrte først til en gang, og da han skulle avslutte for andre gang ble han dratt ned av Amundsen.

Etterpå fulgte det full forvirring på Sør Arena. Dommeren viste først det røde kortet til Simen Kind Mikalsen, før han innså feilen, og ga det til Amundsen i stedet. Han så både forvirret og fortvilet ut, men måtte uansett rusle inn til en tidlig dusj.

Dommeren hadde pekt på straffemerket, og det var Kevin Kabran som stilte seg opp for å ta det. Han sendte keeper feil vei fra 11-meteren og det sto 2-0 til Start allerede etter 18 minutter. Gjestenes vei tilbake så forferdelig lang ut.

Innbytteren scoret

Første omgang var proppfull av action, mens det ble langt roligere tempo i den andre. LSK var preget av utvisningen, mens Start nok følte at de hadde kampen under kontroll.

Det var også hjemmelaget som skapte de største sjansene, og blant annet Akinyemi var farlig nære ved et par anledninger. Det var derimot hans erstatter som satte spikeren i kista.

Mathias Bringaker kom inn i det 74. minutt. Fire minutter seinere sto han oppført i målprotokollen. Nicklas Sandberg slo et nydelig innlegg presist foran mål, og med bredsida geleidet Bringaker ballen inn i mål. Keeper fikk ei hånd på ballen, men det var ikke nok.