Rekdals «nye Vålerenga» har aldri vunnet med større sifre

- Det andre målet er fantastisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vålerenga-Sandnes Ulf 3-0 (1-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Sandnes Ulf har gjort det bedre i Tippeligaen enn mange forventet da de rykket opp høsten 2011. I samme periode har Vålerenga vært en stor skuffelse.

Men i lagenes innbyrdes oppgjør har de største vært best: Hovedstadslaget sto med fire seirer mot rogalendingene på fire forsøk, og i mandagens påskesol forlenget de rekka til fem. På overlegent vis.

Testet Langer Vålerenga burde ledet allerede etter 11 minutter. Gahyas Zahid, som spilte en god kamp som hengende spiss, og Vidar Ørn Kjartansson var begge alene med Ulf-keeper Hannes Thor Halldorsson, men sistnevnte holdt unna.

Hjemmelaget løftet foten av gasspedalen etter storsjansene, og var nær å bremse helt opp da bortelagets spiss Diego Rubio kom stupende på bakerste stolpe. Michael Langer fulgte opp med en strålende parade på målstreken idet som var den største utfordringen han fikk i løpet av førsteomgangen.

- Den første omgangen er bra. Vi kommer til noen avslutninger. Vålerenga utnytter vår dårlige periode veldig bra, sier Ulf-trener Asle Andersen.

Kjartanssons fjerde På overtid av omgangen kom Vålerengas scoring. Christian Grindheim tråklet seg fri like utenfor boksen, før han slo flatt inn til Vidar Ørn Kjartansson. Islendingen styrte ballen opp i vinkelen til sitt fjerde tippeligamål på like mange runder.

CMores reporter spurte kaptein Grindheim i pausen om forspillet hans var et skudd eller en pasning:

- Nei, nå må du slutte. Alle som har litt fotballhjerne ser at det der er en pasning, svarte Grindheim.

Avgjorde tidlig Vålerenga brukte bare et kvarter av andreomgangen på å ødelegge all spenning i oppgjøret. Herman Stengel hadde vært på banen i bare fem minutter da han gjorde alt riktig i forarbeidet til Rasmus Lindkvist - også han innbytter. Lindkvists avslutning var like følsom, og Kjetil Rekdal hadde knapt rukket å juble ferdig før et nytt, hurtig kombinasjonsspill endte i scoring.

Denne gangen var det Kjartansson som var servitør. Høyreback Niklas Gunnarsson brukte innsida på like kontrollert manér som Lindkvist gjorde rett før.

- Vi spiller bra fotball i lange perioder. Ballen går. Det andre målet vi scorer er fantastisk. Vi har bra variasjon i spillet vårt, sier Kjetil Rekdal til C More.

Dermed kunne Vålerenga kontrollere inn til 3-0. Større seier har ikke klubben notert seg for i Kjetil Rekdals andre periode. Da kostet Vålerenga-treneren på seg et smil etter kampen:

<strong>KLASSEFORSKJELL:</strong> Her har Rasmus Lindkvist akkurat satt inn 2-0 for Vålerenga. Rett etterpå kom det tredje, og løpet var kjørt for Sandnes Ulf. Foto: Bjørn Langsem
KLASSEFORSKJELL: Her har Rasmus Lindkvist akkurat satt inn 2-0 for Vålerenga. Rett etterpå kom det tredje, og løpet var kjørt for Sandnes Ulf. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Hjemme må du vinne. Vi har kommet godt i gang.  Siste halvtimen spiller vi på sparebluss. Mange av spillerne er slitne. Men når vi leder 3-0 er det lov å være slitne, sier han til C More.

For Ulf-trener Asle Andersen blir det en tung tur hjem. I neste runde venter Molde.

- Da må vi være revansjesugne og mye mer direkte enn vi var i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer