Rekdals råd til Semb

- Jeg synes synd på Nils Johan Semb, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet. - Akkurat nå har han det veldig tøft.

Rekdal var med på å starte den siste debatten rundt landslaget da han var sidekommentator for TV2 under Norge- Nederland onsdag. Siden det har han registrert stormen rundt Nils Johan Semb. Og når Lars Bohinen sier at det er intern uro i landslaget - hvilket kaptein Henning Berg benekter på det mest kategoriske - så kjøper Rekdal påstanden. Fordi den er helt naturlig.

Unnskyldninger

- For meg er det helt logisk at det oppstår misnøye i motgang, sier VIF-treneren.

- Hver enkelt spiller har sine egne ønsker - alle vil jo lykkes og vise seg fram. Og når det ikke skjer, vil den enkelte føle at han ikke kommer til sin rett. Og finne unnskyldninger og forklaringer på det.

Rekdal presiserer at Semb ikke må bli skyteskive utover høsten. Ifølge VIF-treneren må landslagssjefen få tid. Men samtidig ønsker han en kursforandring.

- Nils Johan må bli enda mer kynisk i valg av spillere til spillestil, sier Rekdal.

- Allerede når han tar ut den neste troppen må han med 90 prosent sikkerhet vite hvordan Norge skal spille mot Danmark. Det betyr at han først må velge formasjon og stil - deretter spillere. Som passer.

Rekdal konkretiserer:

- Du kan ikke håpe i fotball. Du er nødt til å velge. Og skal Norge spille 4- 5- 1 og slå langt, er det ingen vits å ta med Eirik Bakke i en tropp. Hvis det er utgangspunktet, bør like selvfølgelig Roar Strand og Øyvind Leonhardsen spille indreløpere. Men velger han 4- 4- 2, kan han ikke bruke Roar og Leo på kantene. Uttaket av troppen må basere seg på måten Norge skal spille.

Problemet midtbanen

- Andre åpenbare problemer?

- Vi har gode forsvarsspillere og gode spisser - det er midtbanen som er problemet. Sjøl om spillerne hver for seg er gode nok, er det noe som mangler. Og det må det ordnes opp i fordi spillets retning blir avgjort på midtbanen. Vinner du det området, får du trøkk og kan gå framover. Taper du, blir du presset bakover og ender opp med å bli løpende etter.

Den fraværende entusiasmen i laget er også en faktor Rekdal nærmest begynner å messe om.

- Publikum vil ikke ha et lag som surmuler. Det så vi jo mot Nederland, sier han.