Rekdals rednings- støvel

BERLIN (Dagbladet): I går fikk Kjetil Rekdal (30) prøvd ut en ny plaststøvel hos Herthas klubblege Ullrich Schleicher. Nyvinningen kan redde Kjetils deltakelse i EM-kval.- kampen mot Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjetil håper denne skoen, som minner om en slalåmstøvel, skal gjøre rekonvalesenstida etter leggbeinbruddet kortere.

- Nøkternt gjør jeg regning med at det tar fem- seks uker før jeg kan spille igjen. Rekker jeg landskampen mot Hellas 27. mars, tar jeg det som en gledelig overraskelse, sier Hertha-kapteinen til Dagbladet.

Nye bilder

- Foreløpig ser røntgenbildene bra ut. Men helt sikker på hvor langt inn i leggen brudddet går, er jeg ikke før vi får tatt nye bilder fredag.

- I fjor vinter, da jeg hadde den samme skaden, tok det to uker før vi var i stand til å foreta en korrekt diagnose. Det tok to måneder å lege skaden, sier Kjetil.

Han håper det skal gå raskere denne gangen, takket være plaststøvelen, som er en nyvinning innen idrettsmedisinen for å lege bruddskader.

- Denne plastskoen er mye mer behagelig å ha på enn vanlig gips. Tettsittende gips gjør det vanskelig å bevege seg og holde muskulaturen ved like i skadetida, forklarer Kjetil.

Fin i dusjen

Han kan ta av støvelen etternår leggbeinet leges. Slik kan han føle seg fram under den alternative treningen de første ukene.

- Plastskoen er også en fordel i dusjen, ler Kjetil, som ellers er irritert over den nye skaden.

  • Leggbeinet brakk da han støtte sammen med Borussia Dortmunds Heiko Herrlich etter bare 30 sekunders spill på Berlins Olympiastadion lørdag.
<B>LEGEHJELP:</B> I går fikk Kjetil Rekdal tilpasset en plaststøvel som skal gi ham raskerere rekonvalesens.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer