Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdals rednings- støvel

BERLIN (Dagbladet): I går fikk Kjetil Rekdal (30) prøvd ut en ny plaststøvel hos Herthas klubblege Ullrich Schleicher. Nyvinningen kan redde Kjetils deltakelse i EM-kval.- kampen mot Hellas.

Kjetil håper denne skoen, som minner om en slalåmstøvel, skal gjøre rekonvalesenstida etter leggbeinbruddet kortere.

- Nøkternt gjør jeg regning med at det tar fem- seks uker før jeg kan spille igjen. Rekker jeg landskampen mot Hellas 27. mars, tar jeg det som en gledelig overraskelse, sier Hertha-kapteinen til Dagbladet.

Nye bilder

- Foreløpig ser røntgenbildene bra ut. Men helt sikker på hvor langt inn i leggen brudddet går, er jeg ikke før vi får tatt nye bilder fredag.

- I fjor vinter, da jeg hadde den samme skaden, tok det to uker før vi var i stand til å foreta en korrekt diagnose. Det tok to måneder å lege skaden, sier Kjetil.

Han håper det skal gå raskere denne gangen, takket være plaststøvelen, som er en nyvinning innen idrettsmedisinen for å lege bruddskader.

- Denne plastskoen er mye mer behagelig å ha på enn vanlig gips. Tettsittende gips gjør det vanskelig å bevege seg og holde muskulaturen ved like i skadetida, forklarer Kjetil.

Fin i dusjen

Han kan ta av støvelen etternår leggbeinet leges. Slik kan han føle seg fram under den alternative treningen de første ukene.

- Plastskoen er også en fordel i dusjen, ler Kjetil, som ellers er irritert over den nye skaden.

  • Leggbeinet brakk da han støtte sammen med Borussia Dortmunds Heiko Herrlich etter bare 30 sekunders spill på Berlins Olympiastadion lørdag.
<B>LEGEHJELP:</B> I går fikk Kjetil Rekdal tilpasset en plaststøvel som skal gi ham raskerere rekonvalesens.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media