Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdals spisseksperiment scoret endelig da Riise ble hyllet mot Start

Men verken AaFK eller Start klarte å ta de tre poengene de var ute etter i bunnkampen i Ålesund.

UTLIKNET: AaFKs Edvard Skagestad reddet ett poeng hjemme mot Start. Det var ingen av lagene fornøyde med. Foto: 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UTLIKNET: AaFKs Edvard Skagestad reddet ett poeng hjemme mot Start. Det var ingen av lagene fornøyde med. Foto: Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Aalesund - Start 1-1 (0-0)

(Dagbladet): I sin tid som AaFK-trener benyttet Kjetil Rekdal midtstopper Edvard Skagestad mye som spiss, men forsvarsspilleren slo aldri ut i full blomst som sunnmøringens spydspiss.

I dag viste imidlertid midtstopperen et glimt av Rekdals etterlyste spisskompetanse foran motstanderens mål da han på vakkert vis vendte opp og banket inn 1-1 mot Start. Utlikningen var svært viktig for AaFK og svært uheldig for sørlendingene.

Vi må tilbake til 4. juli 2015 for å finne sist gang Start vant en seriekamp. Da ble det daværende topplaget Stabæk slått hele 4-1.

I 2010 gikk Sandefjord 27 kamper uten seier og rykket ned så det smalt med bare 12 poeng og hele 15 poeng opp til Hønefoss kvalifiseringsplass. Nå har Start 26 kamper uten seier.

Den uheldige rekorden er i fare.

Riise ble hyllet I likhet med sørlendingens lange rekke uten seirer, har også John Arne Riises rekke uten seirer vært et tema som har blitt gjentatt til det kjedsommelige denne sesongen.

Riise og hans nærmeste tok derfor et oppgjør med mediene etter at han gjentatte ganger har havnet i negative overskrifter i sesongstarten i Tippeligaen.

Det har den tidligere Liverpool- og Roma-profilens blitt oppriktig lei av og langet ut mot pressens fokus etter tapet mot Sarpsborg 08 i midtuka. I helga fulgte kompisen Magne Hoseth opp med en oppfordring om et utelukkende positivt mediefokus på fotballens festdag.

- Hvis mediene kunne ha positivt fokus bare denne runda, hadde det vært veldig bra for fotballen, sa Hoseth til Dagbladet.

Trond Fredriksen har fått kritikk for å bruke Riise i en uvant sentral midtbanerolle. I dag var Riise tilbake som venstreback, altså i posisjonen hvor han ble kåret til verdens tredje beste i 2002, bare slått av Roberto Carlos og Paulo Maldini i UEFAs kåring.

Der gjorde storebror Riise sin beste kamp for sesongen. 35-åringen ble kåret til hjemmelagets beste spiller av AaFK-fansen, som hyllet storebror Riises navn i sluttminuttene.

- Alvorlig situasjon Støtteerklæringen var sterk og god, men uavgjort og ett poeng var likevel ikke godt nok for noen av lagene.

- Jeg er veldig skuffet over at vi ikke klarer å sette sjansene. Vi gir fra oss mange idiotiske kontringer til Start, men sånn blir det når vi må jage. Vi burde ha tatt tre poeng i dag, sier AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise til TV 2.

- Vi er i en tøff motbakke for tiden. Situasjonen er alvorlig. Det er tøffe tak. Men jo tøffere det blir, jo deiligere blir det når det snur. Det skal snu, supplerer AaFK-trener Trond Fredriksen.

Lies megasjanser Kampens første store målsjanse kom etter ni minutter da midtstopper Oddbjørn Lie forserte fram i banen på Erik Hoftun-vis, før han kombinerte med Mustafa Abdellaoue og banket ballen i tverrliggeren.

HYLLET: John Arne Riise ble hyllet av AaFK-fansen til tross for en ny kamp uten seier. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HYLLET: John Arne Riise ble hyllet av AaFK-fansen til tross for en ny kamp uten seier. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Dernest var Start svært nær scoring da Lars-Jørgen Salvesen ble dyttet i bakken og ropte på straffe, før den påfølgende avslutningen gikk like utenfor. Rett prøvde Salvesen seg med en farlig heading, men Andreas Lie hang med på notene.

Etter en halvtime holdt Oddbjørn Lie på å score igjen. Et nydelig innlegg fra John Arne Riise havnet hos midtstopperen, som banket ballen like over på volley. Det ble imidlertid ingen scoringer før pause.

Start tok ledelsen AaFK styrte spillet, men Start var farlige i overgangsfasen. Etter 60 minutter spilte sørlendingene seg til en svært stor målsjanse da Salvesen fikk ballen i perfekt posisjon på rundt 10 meter, men unggutten fikk ikke ballen i mål.

Chidiebere Nwakali gjorde et nydelig forarbeid i forkant av sjansen. På den påfølgende corneren headet Tapio Heikkilä ballen i stolpen.

Den gode Start-perioden fortsatte og etter 65 minutter kom scoringen. Ajer spilte fram Nwakali med en optimal bakromspasning. Nigerianeren var iskald alene med Lie og sendte Start opp i ledelsen.

Det var faktisk Starts første ligascoring på bortebane denne sesongen. Da så det virkelig mørkt ut for hjemmelaget, som byttet inn Aron Thrandarson og Edwin Gyasi i et siste forsøk på å slå tilbake.

Skagestads første på fem år Det klarte sunnmøringene. Etter 78 minutter kom scoringen som hele Ålesund trengte. Midtstopper Edvard Skagestad ble benyttet mye som spiss under Kjetil Rekdal, men klarte bare å score én gang som AaFKs spydspiss.

Fem år etter hans siste scoring i Tippeligaen scoret midtstopperen igjen. Den tidligere Follo-spilleren mottok ballen av innbytter Thrandarson, snudde seg lynraskt og banket ballen kontant i hjørnet. Scoring var en spiss verdig.

AaFK satte i gang sluttspurten, men klarte aldri å overliste Håkon Opdal for andre gang og sikre tre poeng. Dermed endte det 1-1 og med poengdeling for bunnlagene som helst skulle hatt tre poeng.

NESTEN: Starts Kristoffer Ajer fortvilet etter at nok en seier glapp.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NESTEN: Starts Kristoffer Ajer fortvilet etter at nok en seier glapp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!